Deset sekundi kao vječnost: Ono što je Klopp uradio Nunezu, Urguvajac će pamtiti do kraja života

Nakon pobjede nad Nottingham Forestom

Deset sekundi kao vječnost: Ono što je Klopp uradio Nunezu, Urguvajac će pamtiti do kraja života

A. Čaušević

Liverpool je teškom mukom slavio na gostovanju kod Nottingham Foresta. Duboko u sudijskoj nadoknadi zabio je Darvin Nunez za konačnih 0:1, a nakon utakmice nastala je scena za pamćenje.

Nunez je zabio u 99. minuti utakmice nakon što je zatresao mrežu glavom za veliko slavlje svih u Liverpoolu i ostanak na prvom mjestu.

Poslije meča viđena je zaista emotivna scena, a glavni protagonist je bio Juergen Klopp čiji će potez Nunez pamtiti do kraja života.

Od Kloppa smo navikli da vidimo kako grli svoje igrače nakon svakog uspjeha, ali zagrljaj sa urgvajskim napadačem je bio zaista poseban.

[twitter]https://twitter.com/CricVipezAP/status/1763977955787817261[/twitter]

Odavno se nije vidjelo da Klopp nekog svog igrača grli desetak sekundi, a upravo je to uradio posljednjem heroju Redsa.

Oglasi

Kao što je poznato Klopp odlazi na kraju sezone pa i nije čudo zašto mu je današnja pobjeda vrijedna kao zlato jer se sigurno želi oprostiti titulom.

Nunez je jedna od najvećih Kloppovih opklada otkako je stigao na Anfield pošto je plaćen čak 85 miliona eura kada je dolazio iz Benfice. 

Suočavao se urgavajski napadač sa određenim kritikama, govorilo se i da će otići, ali se ove sezone probudio te do sada ima 13 golova i 11 asistencija u svim takmičenjima. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Liverpool je sa ovom vrijednom pobjedom ostao na prvom mjestu Premiershipa ispred Manchester Cityja i do kraja sezone sigurno slijedi velika borba za titulu.

Inače, Redsi su već osvojili jedan trofej ove sezone pošto su pobijedili Chelsea u finalu Carabao kupa golom Virgila Van Dijka u posljednjim minutama. 

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mel_Glupson
Nazi je opet sretan.. sutra će city morat raskovat kockaste glave ..ima da bude peticaaa
0 2
Ade1
Igralo se dok loserpol nije dao go da nebi posle klopove bebe plakale
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi