"Guardiola je kukavica i džukac, a Klopp obično go*no"

Otišao je čovjek bez dlake na jeziku

"Guardiola je kukavica i džukac, a Klopp obično go*no"

Admin Čaušević

Otišao je čovjek koji je omražen među klubovima, a omiljen među igračima. 

Najbolji menadžer u historiji fudbala je preminuo u 55. godini. Mino Raiola je izgubio životnu bitku nakon borbe sa teškom bolešću koja je trajala nekoliko mjeseci.

Raiola će ostati upmćen kao veoma snalažljiv menadžer koji se brinuo o karijerima brojnih zvijezda te im svojim vještim pregovaračkim sposbnostima omogućavao odlične ugovore.

Ali kako su u ugovorima dobro prolazili njegovi igrači tako je i on zarađivao ogroman novac od menadžerskih komisija pa se njegovo bogatstvo procjenjuje na 700 miliona eura.

Čuveni Italijan će se pamtiti po tome da je uvijek bio bez dlake na jeziku te je vrlo često kritikovao one koji su imali suprotno mišljenje.

Tako su se na njegovoj meti svojevremeno našla i dvojica najboljih trenera Pep Guardiola i Juergen Klopp o kojim Raiola nije govorio ništa lijepo.

Oglasi

Raiola je Guardiolu uzeo na zub prije duže od deset godina kada nje njegov najdraži štićenik Zlatan Ibrahimović igrao za Barcelonu.

"Pep kao trener je fantastičan, ali kao osoba on je aspolutna nula. On je kukvaci, džukac...", kazao je Raiola prije nekoliko godina.

Otrovnu strijelicu je uputio i prema Kloppu zbog načina na koji je njemački stručnjak tretirao Marija Balotellija na početku svog mandata na klupi Liverpoola.

"Na kraju krajeva, rukovodstvo Liverpoola je priznalo kako je Klopp bio nepravedan. Neću ga osuđivati kao trenera jer je odličan taktičar, razgovaramo o njemu kao o osobi."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mario je bio za primjer, nikad se nije požalio što je morao sam trenirati. Podrazumjeva se da je Klopp bio nepravedan, bio je go*no", govorio je Raiola.

Nema sumnje da će Raiola nedostajati fudbalu iako nije bio omiljen kod fudbalskih moćnika i kod čelnika FIFA za koje je svojevremeno kazao da su poput komunističkih diktatora. 

Top Komentari

Mackintosh
Jedan je Ivica Osim! torpedo na kurtzu nosim
3 13
King_Kenny
...Balotelli placen 20 miliona i zabio 1 gol u citavoj sezoni,sta je trebalo,da ga Klopp ceka do danas da zabije jos jedan gol...sreca pa dodje covjek i rastjera tu bagru i zavede red i disciplinu.
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi