Nakon otkaza Flicku Nijemci već pozvali čovjeka kojeg žele na mjestu selektora
Foto - EPA

Uskoro će sve biti poznato

Nakon otkaza Flicku Nijemci već pozvali čovjeka kojeg žele na mjestu selektora

M. Šljivak

Hansi Flick otpušten je s mjesta selektora reprezentacije Njemačke. 58-godišnjaku je presudio debakl u prijateljskom susretu s Japanom (4:1) i prvi je trener u historiji Fudbalskog saveza Njemačke koji je dobio otkaz. DFB već pregovara s potencijalnim zamjenama, a to bi mjesto trebao dobiti Julian Nagelsmann.

Hansi Flick prvi je trener kojeg je Fudbalski savez Njemačke smijenio u svojoj historiji dugoj 123 godine.

DFB nije imao druge opcije nego da otpusti 58-godišnjeg trenera. Presudio mu je težak poraz od Japana u prijateljskom meču.

Prvi čovjek Fudbalskog saveza Njemačke Bernd Neuendorf objasnio je odluku o otkazu Flicku.

"Savez se složio da nacionalnom timu treba svježa krv nakon niza razočaravajućih rezultata. Treba nam samopouzdanje i optimizam oko tima pred Evropsko prvenstvo narednog ljeta", rekao je Bernd Neuendorf i dodaje:

Oglasi

"Ovo je bila jedna od najtežih odluka koje sam morao donijeti. Izuzetno poštujem Hansija Flicka i njegovu ekipu, ali za DFB je rezultat reprezentacije ipak bitniji."

DFB je u potrazi za novim selektorom. Glavni kandidat je također bivši trener Bayerna Julian Nagelsmann.

Mladi stručnjak je bez posla već nekoliko mjeseci nakon što mu je uručen otkaz u bavarskom velikanu i vidjet ćemo hoće li sjesti na klupu nacionalnog tima.

S ovom selekcijom povezuje se još legendarni Louis van Gaal, te možda i najnerealnija opcija Jurgen Klopp.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Hansi Flick je Njemačku preuzeo 2021. godine. Odradio je ukupno 25 utakmica uz učinak od 12 pobjeda, sedam neriješenih rezultata i šest poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi