Teško povrijeđena zvijezda Liverpoola, a "krvniku" ni žuti karton!

Nizozemac na nosilima izašao s terena

Teško povrijeđena zvijezda Liverpoola, a "krvniku" ni žuti karton!

E. Škorić

Na stadionu Wembley završeno je 45 minuta engleskog derbija Chelsea - Liverpool koji se igra u okviru finala Liga kupa.

Borba za trofej donijela je veliku borbu u prvom poluvremenu, nekoliko oštrih startova i jedan brutalan koji je svakako trebao da se sankcioniše crvenim kartonom, ali se Moises Caicedo izvukao.

Ryan Gravenberch je bio njegova žrtva, a Nizozemac je nakon 25 minuta morao na nosilima da napusti teren londonskog stadiona. Jurgen Klopp je morao umjesto njega uvesti Joea Gomeza.

[twitter]https://twitter.com/collinabanter/status/1761775390782087362[/twitter]

Ova će vijest biti još jedan udarac za ekipu koja je trenutno desetkovana povredama. Gravenberch postaje 12. član prve ekipe koji je odsutan.

Alisson Becker, Trent Alexander-Arnold, Joel Matip, Thiago Alcantara, Domink Szoboszlai, Mohamed Salah , Darwin Nunez, Curtis Jones i Diogo Jota trenutno su nedostupni Kloppu, dok su Stefan Bajčetić i Ben Doak također isključeni.

Oglasi

Na pitanje o problemima s povredama prije utakmice, Klopp je rekao: "Ne znam čak ni mogu li ovi dečki opet igrati, da budem iskren. Situacija nije sjajna, apsolutno ne, ne moramo to sada učiniti ljepšim nego što jest".

“Tako sam sretan što su sva djeca došla i igrala, Dannsy (Jayden Danns) je rekao 50 puta, 'Hvala, šefe!' Tako sam sretan što sam mu mogao dati tu priliku, dečki su to zaslužili, ali očito za nas sada dolazi puno super-važnih utakmica, a mi ne znamo, idemo dan po dan. Ne mogu ništa reći o tome i ne znam. No, sve dok imamo 11 igrača za igru, igrat ćemo", dodao je u svom stilu Nijemac.

Jurgen Klopp je ranije saopštio da na kraju sezone odlazi sa Anfielda i uzet će godinu dana pauze od fudbala, dok Redsi tragaju za njegovim nasljednikom.

Klopp želi da ode sa stilom iz kluba u kojem je gotovo deceniju. Redsi se bore za trofeje u svim takmičenjima, ali primarni su svakako Evropska liga i Premier liga.U prvenstvu su vodeći sa 60 bodova, dok Manchester City ima 59, a Arsenal 58 bodova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kada govorimo o Evropskoj ligi, tek treba da odigraju svoj meč osmine finala. Rival im je praška Sparta i bit će veliki favoriti u tom dvomeču.

Redse 28. februara čeka duel kod kuće sa Southamptonom u FA kupu, pa će 2. marta, u subotu, gostovati Nottingham Forrestu, a u četvrta 7. marta igraju prvi duel u Pragu as Česima.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mel_Glupson
Cist start ..sta hoce ovi smrdljivci iz liverpula
0 0
user1627592516
Realno ovo je trebao biti crveni karton (otvoren djon), minimalno 2 utakmice suspenzije! Sudija Kavanah u zatvor !
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije