Teški dani za Jurgena Kloppa, ali ništa ga ne može slomiti: Ne brinite, pun sam energije

Nijemac kaže da je još spremniji i motivisaniji

Teški dani za Jurgena Kloppa, ali ništa ga ne može slomiti: Ne brinite, pun sam energije

E. Škorić

Liverpool i Jurgen Klopp prolaze kroz težak period, a o svemu je danas govorio njemački trener na zvaničnoj press konferenciji.

Liverpool igra jako slabo u posljednje vrijeme i već je aktuelni prvak Engleske digao ruke od titule. Čini se da su brojni izostanci u zadnjoj liniji koštali Redse.

Osim što mu ide loše s ekipom, Klopp je imao i privatno teške dane jer mu je nedavno umrla majka, a zbog pandemije koronavirusa čak nije mogao ni da joj ode na sahranu u Njemačku.

Sada su se još pojačale glasine o Kloppovom odlasku, a prije duela s Leipzigom, on je rekao:

"Mnogo toga se dešava oko nas, političke, privatne stvari, ali ja sam dobro. Potpuno se dobro osjećam. Imali smo sastanak, analizirali smo kompletnu situaciju. Treba da nastavimo da ponavljamo dobre stvari, a da loše popravimo. Ako pogledate naše utakmice sa Cityjem i Leicesterom, ne djeluje da smo igrali tako da smo zaslužili da primimo sedam, a damo samo dva gola. To nam se dešava zbog individualnih grešaka, pričamo dosta o tome. Najvažnije je da smo ujedinjeni u svim problemima. Raspoloženje u ekipi je odlično, ali je očigledno da možemo da igramo bolje", rekao je Klopp, pa je nastavio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Liverpool nije klub koji smije da dopusti da se povuče na svoju polovinu i da čeka 60 minuta da napadne, kao što to rade neki timovi. Nismo sretni jer smo četvrdi i da imamo samo 40 bodova, ali dešavaju se razne stvari. Navijači su me podržali, zahvalan sam im na tome. Sve je u redu, ne treba mi nikakava pauza i idemo dalje. Pun sam energije i ovo mi je interesantan izazov. Ne brinite zbog mene".

Liverpool će sutra navečer igrati u Budimpešti svoj gostujući meč osmine finala protiv Leipziga. Koliko su se stvari zaista promijenile tokom sezone, najbolje svjedoči kvota na Redse protiv Leipziga.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi