Jurgen Klopp pojasnio šta zapravo muči Mohameda Salaha

Iritantan problem

Jurgen Klopp pojasnio šta zapravo muči Mohameda Salaha

Mohamed Salah je propustio ovosedmične treninge prvog tima Liverpoola, ali bi svejedno mogao igrati danas protiv Aston Ville.

Već odavno se svako malo pojavljuju vijesti da Salah ne trenira, da je "pod upitnikom" ili da će ga Klopp odmarati u utakmicama Liverpoola.

Prošlog vikenda je šepajući napustio teren u finišu duela Liverpoola i Tottenhama, sa kesom leda privezanom za skočni zglob. Od tada je bio primoran trenirati po individualnom programu.

Šta zapravo nije u redu sa Mohamedom Salahom?

Problem je nastao prije skoro mjesec dana nakon ružnog starta Leicesterovog Hamze Choudreyja na sjajnog Egipćanina. Tada je Salah zadobio nezgodan udarac u predjeli skočnog zgloba, zbog kojeg i dan danas ima problema.

O svom sjajnom napadaču i njegovim poteškoćama u zadnje vrijeme govorio jučer je i trener Liverpoola Jurgen Klopp. Njemački strateg međutim uvjerava da nije riječ o "pravoj povredi", već o "iritantnom problemu".

Navodno je Salahu najveći problem pravi što konstantno mora ispuštati tekućinu koja se i dalje skuplja oko zgloba koji je bio "žrtva" Coudreyjevog starta.

"Trebao bi biti dobro. Mora raditi svoje individualne vježbe, ali će se vratiti na treninig pred utakmicu... Mislim da je to prije svega iritantno - za njega, ne za mene. Činjenica da ta povreda uvijek ima pomalo tekućine u sebi i da se mora nositi sa tim, iscijedimo je, ali se vrati, takve stvari ga muče...", izjavio je Kloppm pa dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nije to povreda u pravom smislu te riječi, tako sam barem čuo od fizioterapeuta, tako da bi trebao biti dobro..."

Klopp će danas odlučiti da li će Salahu omogućiti još malo odmora ili će Egipćanin igrati na Villa Parku. Ovaj duel 11. kola Premiershipa se igra od 16:00 sati.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gaston
Muci ga Dzevad
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi