Kako će izgledati sastavi Liverpoola ako isti dan budu morali igrati dvije utakmice?

Klopp bi bio na velikom iskušenju

Kako će izgledati sastavi Liverpoola ako isti dan budu morali igrati dvije utakmice?

Endin Čaušević

Liverpool se uspio plasirati u četvrtfinale engleskog Liga kupa nakon nevjerovatne utakmice protiv Arsenala, ali to je samo stvorilo veliki problem za Jurgena Kloppa.

Naime, Redsi će u četvrtfinalu Liga kupa igrati protiv Aston Ville, a ovaj meč planiran je za 17. ili 18. decembar. No, to bi sve bilo u redu da Liverpool nema u istom terminu utakmicu na Svjetskom klupskom prvenstvu.

Liverpool 17. ili 18. decembra igra polufinalni meč na ovom takmičenju i postoji velika šansa da se desi da isti dan igraju dvije utakmice. Redsi su tražili odgodu meča Liga kupa za januar, ali ta odluka još uvijek nije došla u razmatranje.

Zbog toga u Liverpoolu i dalje razmišljaju o tome da isti dan mogu igrati dvije utakmice što bi zaista bio presedan. Engleski mediji pišu o mogućnostima Kloppa ukoliko se to desi jer bi bio na velikom iskušenju.

Tada bi morao spremiti dva tima koji će igrati isti dan ili u razmaku jednog dana, a što je najgore ti mečevi se igraju na dva različita kontinenta.

Očekuje se da će najjači sastav igrati na Svjetskom klupskom prvenstvu, dok će rezerve dobiti šansu u Liga kupu. Ukoliko se desi da Redsi budu igrali dvije utakmice isti dan ili u razmaku jednog dana onda bi sastavi ovog tima mogli izgledati ovako.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Liverpool's likely first eleven. (Image Credit: PA)

Liverpool's second eleven would still feature experienced players. (Image Credit: PA)

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

K79
o tome samo razmišljaju novinari i niko drugi , obične gluposti
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi