Klopp je pažljivo saslušao pitanje, a onda ismijao novog vlasnika Chelseaja

Na press konferenciji

Klopp je pažljivo saslušao pitanje, a onda ismijao novog vlasnika Chelseaja

E. Ganibegović

Liverpool je sinoć stigao do prve pobjede u ovosezonskom izdanju Lige prvaka.

Nakon debakla u Italiji protiv Napolija (4:1) Liverpool je svojim navijačima priredio još jedno stresno veče, s obzirom na to da je protiv Ajaxa do pobjede od 2:1 stigao tek u 89. minuti i to pogotkom Matipa.

Osim na terenu, gdje je Liverpool dominirao kroz cijelu utakmicu, bilo je zanimljivo i na press konferenciji nakon utakmice.

Todd Boehly, novi vlasnik Chelseaja, nedavno je u javnost izašao sa zanimljivim prijedlogom: organizovati utakmicu tipa "All-Stars", kao u američkom sportu, s igračima iz Premier lige.

Upitan o tome je i trener Liverpoola nakon sinoćnje utakmice i po odgovoru Nijemca čini se da od Boehlyjeve ideje nema ništa. Čak se i nasmijao Klopp na to pitanje.

Trener Liverpoola objasnio je i zašto bi bilo nemoguće provesti američki sportski model u Premier ligi te priznao da je iznenađen riječima Todda Boehlyja.

"Je li to stvarno rekao? Super, nije dugo trajalo. Ako ikada nađete slobodan datum, nazovite i mene. Zaboravlja da u američkom sportu igrači imaju četiri mjeseca odmora. Rado igraju to na odmoru. Da, šta da kažem?

Želi li također dovesti Harlem Globetrotterse ovamo da igraju protiv fudbalskog tima? Iznenađen sam. Zamislimo, igrači Liverpoola, Evertona, Manchester Uniteda zajedno. Zanimljivo. Znači, stvarno je to rekao?", kazao je Jurgen Klopp.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sudeći po ovoj izjavi Jurgena Kloppa, teško je očekivati da na djelu vidimo realizovanu ideju Boehlyja o All-star utakmici između zvijezda Premier lige, no, nikad se ne zna šta nosi dan, a šta nosi noć. 

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mrki_ba
Bas super ideja! Bilo bi interesantno :)
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi