Luda noć nas čeka: Šta sve trebate znati uoči večerašnjih utakmica LP?
Utakmice na Nou Campu i Anfieldu su najzanimljivije večeras, ali ko kaže da uzbuđenja neće biti i na ostalim stadionima?

Rasplet grupne faze u grupama A, B, C i D

Luda noć nas čeka: Šta sve trebate znati uoči večerašnjih utakmica LP?

Večerašnjim utakmicama 6. kola Lige prvaka će biti kompletirano takmičenje u grupama A, B, C i D. Neke stvari su već poznate i prije duela koji slijede, ali utakmice će uglavnom nositi ogroman rezultatski značaj.

Grupa A

21:00 Club Brugge - Atletico Madrid
21:00 Monaco - Borussia Dortmund

Za grupu A bi se moglo reći da je najizvjesnija, pošto su Atletico Madrid i Borussia Dortmund već osigurali plasman u osminu finala Lige prvaka, dok je Club Brugge siguran putnik u Evropsku ligu. Jedina nepoznanica je ko će u knock-out fazu otići sa prvog mjesta, a trenutno Atletico ima dva boda više od Borussije.

Madriđani gostuju Club Bruggeu, a Borussia Monacu. Jorgandžije drže sve u svojim rukama i pobjedom bi obezbijedili prvo mjesto, dok bi u slučaju remija u Belgiji morali 'strepiti' od rezultata druge utakmice. Borussia ima bolji međusobni skor od Atletica (4:0, 0:2), pa bi njemački tim pobjedom u Kneževini završio na prvom mjestu ako Atletico ne osvoji sva tri boda u Bruggeu.

Grupa B

21:00 Barcelona - Tottenham
21:00 Inter - PSV

Grupa B donosi izuzetno zanimljiv meč na Nou Campu, gdje će Barcelona dočekati Tottenham. Katalonci su već osigurali prvo mjesto i imaju 13 bodova, dok Tottenham i Inter imaju po sedam bodova i bore se za drugu poziciju. PSV je ranije otpisan sa samo jednim osvojenim bodom.

Tottenham bi na Nou Campu morao pobijediti da zadrži drugo mjesto, ali teoretski može proći i kada bi izgubio. Stvari su jasne - Spursima je potreban kiks Intera na Meazzi protiv PSV-a, ali ako italijanski klub pobijedi što se i očekuje, to automatski znači da će i Tottenhamu igrati isključivo pobjeda nad Barcelonom. Ukoliko ova dva tima završe grupu sa istim brojem bodova, dalje će ići Tottenham zbog boljeg međusobnog omjera.

Grupa C

21:00 Crvena zvezda - PSG
21:00 Liverpool - Napoli

Grupa smrti je opravdala svoj naziv jer je krajnje neizvjesna do posljednjeg kraja. Grupa C je jedina grupa u kojoj lider nakon pet odigranih utakmica nema dvocifren broj bodova i u kojoj se još uvijek ne zna niti jedan putnik u narednu rundu.

Napoli vodi sa devet bodova, PSG ima osam, Liverpool šest a Crvena zvezda četiri boda. Najbliži prolasku dalje je PSG, kojem treba pobjeda u Beogradu da osigura jednu od prve dvije pozicije. Čak i ako se to ne desi, PSG je u dobroj situaciji ali osluškivat će rezultat sa Anfielda gdje će Liverpool i Napoli igrati, po mišljenju mnogih, najzanimljiviji susret večeri.

Kombinacija je bezbroj. Liverpoolu za prolaz dalje treba ili pobjeda sa dva ili više golova razlike, ili trijumf 1:0. Nijedna druga minimalna pobjeda ne ide na ruku Redsima, koji su u Napulju izgubili sa 1:0, pa bi npr. sa pobjedom 2:1 imali isti broj bodova, ali lošiji međusobni omjer. S pobjedom 1:0, Liverpool bi se izjednačio sa Napolijem (9 bodova), imali bi identišnu gol razliku +2, ali bi Redsi išli dalje zbog više postignutih golova od svog rivala.

Sve bi se ovo moglo dodatno zakomplikovati ako PSG osvoji bod u Beogradu, jer bi se tada došlo do situacije da tri tima imaju po devet bodova. Moglo bi odlučivati doslovno sve - od međusobnog omjera, gol razlike, postignutih golova...

Naravno, i Zvezda ima pravo da se nada čudu. Ako Beograđani pobijede PSG, a Liverpool izgubi na Anfieldu od Napolija, Zvezda će zauzeti treće mjesto i nastaviti sezonu u Evropskoj ligi.

Grupa D

18:55 Galatasaray - Porto
18:55 Schalke - Lokomotiv

U grupi D je jedina nepoznanica ko će biti treći, Galata ili Lokomotiv. Porto će sigurno završiti na prvom mjestu koje je već osigurao, dok je i Schalke zacementirao poziciju broj dva. Za ova dva tima večerašnje utakmice neće imati pretjeran rezultatski značaj, ali Galati će biti neophodna pobjeda nad Portom da osigura treće mjesto.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Lokomotiv također treba pobjedu u gostima protiv Schalkea, ali ruski tim ne odlučuje sam o svojoj sudbini. Galata nakon pet kola ima bod više (4 > 3), pa je u mnogo boljoj poziciji pred odlučujuću noć.

Kvote za onlajn igru te čekaju u Mozzartu! Registruj se na sajtu, uplati na račun (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti