Jurić izostavio Zukanovića za đenovski derbi

Genoa pod imperativom

Jurić izostavio Zukanovića za đenovski derbi

Bh. nogometni reprezentativac Ervin Zukanović neće biti u konkurenciji za današnji meč Genoe.

Genoa večeras u sklopu 13. kola igra takozvani Derby della Lanterna protiv Sampdorije, a trener Ivan Jurić, kojem će ovaj meč odrediti daljnju sudbinu, odlučio je da ne računa na usluge našeg stopera.

To je potvrdio i na konferenciji za medije i sam Jurić. Činjenica je kako ovaj Splićanin je preferira previše Zukanovića, koji je, primjera radi, nastupio na tek jednoj od posljednjih šest utakmica u Serie A.

Međutim, za Jurića bi ovo mogla biti ujedno i posljednja utakmica na klupi Genoe. Otkaz se spominjao i ranije, ponajviše zbog tri poraza u nizu, no realno - od znatno jačih momčadi (Milan, Inter, Napoli), ali ukoliko izgubi i od Sampdorije to će biti kap koja će preliti čašu. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kada je u pitanju večerašnji meč, sraz Genoe i Sampdorije donosi temperamentne utakmice prepune strasti na tribinama, nekako baš karakteristične za lučki grad. Nogomet možda ne bude na najvećoj razini, no uzbuđenja ne nedostaje. Meč se igra od 20:30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi