Zukanović dobija novog trenera, kandidati Tudor i Prandelli

Genoa u krizi

Zukanović dobija novog trenera, kandidati Tudor i Prandelli

Italijanski mediji, među kojima je i ugledni Tuttosport, piše da će Genoa našeg Ervina Zukanovića ponovo promijeniti trenera.

Rezultati koje Genoa bilježi u ovoj sezoni su ispod svih očekivanja, a tri uzastopna poraza u Serie A dodatno su potaknula glasine da bi Hrvat Ivan Jurić uskoro mogao postati bivši, te da se za njegovim nasljednikom uveliko traga.

Juriću će, kako se navodi, sudbinu odlučiti takozvani Derbi della Lanterna, odnosno gradski derbi protiv Sampdorije koji se igra u nedjelju u 20:30.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U slučaju da Genoa ne pobijedi u tom susretu, Jurić će postati bivši, a kao vodeći potencijalni kandidati figuriraju Igor Tudor i Cesare Prandelli koji već imaju iskustvo rada u Serie A.

Podsjećamo, Juriću je ovo treći mandat na klupi Genoe, a po svemu sudeći završit će ga neslavno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi