Jurićeva Verona zaustavila Atalantu i Juventus "gurnula" prema Scudettu

Serija A

Jurićeva Verona zaustavila Atalantu i Juventus "gurnula" prema Scudettu

E. Škorić

U meču 34. kola Serije A Verona je ugostila Atalantu i kao veliki autsajder "otkinula" gostima iz Bergama dva boda.

Imala je Atalanta priliku da se primakne vodećem Juventusu na četiri boda i da se nada da će Lazio uzeti bodove u derbiju protiv Stare dame, ali Verona joj je pomrsila sve planove.

Nekon nemilosrdnih partija u proteklo vrijeme, Atalanta je u Veroni uspjela da osvoji samo bod.

Gosti su poveli pogotkom Duvana Zapate u 50. minuti nakon velike greške domaće odbrane, ali je Pessina samo devet minuta kasnije natrčao na odbijenu loptu i iz blizine je loptu ugurao u mrežu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Atalanta do kraja nije uspjela doći do još jednog gola, pa je sada razlika u odnosu na Juventus šest bodova, a ovaj tim, ponavljamom, u ponedjeljak dočekuje Lazio i pobjedom bi došao korak od 10. uzastopnog Scudetta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi