Jusufbašić: Sa Olimpikom se želim vratiti u Premijer ligu
FOTO: olimpik.ba

Novi član sarajevskog Olimpika

Jusufbašić: Sa Olimpikom se želim vratiti u Premijer ligu

S. Mlaćo

Sabahudin Jusufbašić novi je igrač sarajevskog Olimpika koji će sljedeće sezone nastupati u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

Ovaj 27-godišnji ofanzivac u redove sarajevskog kluba je stigao iz redova Travnika sa kojim nije uspio izboriti plasman u BH Telecom Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

“Dobio sam poziv od sportskog direktora kluba Emira Hadžića i veoma brzo smo se dogovorili. Želja mi je da sa Olimpikom pokušam izboriti plasman u BH Telecom Premijer ligi Bosne i Hercegovine, te se nadam da ću ponoviti prethodnu sezonu u kojoj sam bio jedan od najboljih strijelaca Prve lige Federacije BiH”, rekao je Jusufbašić nakon službenog predstavljanja.

U protekloj sezoni Prve lige Federacije BiH Jusufbašić je ubilježio 19 pogodaka, te na kraju zauzeo drugo mjesto na listi strijelaca Prve lige Federacije sa golom zaostatka za Mirnesom Salihovićem iz Radničkog Lukavac.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Pored Travnika ovaj sjajni napadač nastupao je još  za NK Vitez, Slobodu, Velež, GOŠK, Čapljinu i bugojansku Iskru.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti