Mirza Varešanović novi trener FK Olimpik
FOTO: olimpik.ba

Poznato ime na klupi Vukova sa Otoke

Mirza Varešanović novi trener FK Olimpik

S. Mlaćo

Mirza Varešanović novi je trener FK Olimpik.

Varešanović, koji je sa klubom sa Otoke napravio najveći uspjeh u historiji kluba osvajanjem Kupa BiH, danas je dogovorio saradnju sa Olimpikom za narednu sezonu i sa klupe će predvoditi tim koji ima primarni cilj povratak u Premijer ligu BiH.

Nakon što je u prostorijama kluba na stadionu Otoka, u prisustvu direktora kluba Hamde Spahića i novog sportskog direktora Vukova Emira Hadžića, potpisao ugovor, novi šef struke Olimpika iznio je svoje prve utiske oko novog angažmana.

“Bez obzira što je Olimpik napustio Premijer ligu Bosne i Hercegovine, uz razgovor sa ljudima iz kluba vidio sam njihove vizije i namjere. Što se tiče klupa i što se tiče ambicija one su se poklopile i bili su jako korektni prema meni”, rekao je Mirza Varešanović za olimpik.ba te dodao:

“Za Olimpik me vežu lijepe uspomene, a ovdje sam ostvario najveće trenerske uspjehe. Ukazana mi je velika čast i povjerenje da pokušam vratiti Olimpic ekspresno u Premijer ligu BiH. Neće biti nimalo lako, igrački kadar se osuo i mora doći do velikih promjena. Imamo dovoljno vremena da napravimo dobru ekipu kako bi se vratili u najveći rang takmičenja.”

O planu priprema i sastavu stručnog štaba u narednom periodu, Varešanović je bio jasan.

“Imam neke igrače u planu koji bi mogli pojačati našu ekipu i nadam se da ćemo naći zajednički jezik sa njima. Bit će teško dovesti kvalitetne igrače s obzirom da je Olimpic napustio društvo najboljih.”

“Napravljen je plan priprema za narednu sezonu, a što se tiče stručnog štaba to će biti poznato do početka priprema. Sve nedoumice će biti do tada završene i nadam se da ćemo krenuti s radom u jakom sastavu”, zaključio je Varešanović, napomenuvši da pripreme za narednu sezonu počinju 20. juna.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Varešanović je u svojoj dosadašnjoj igračkoj karijeri pored matičnog FK Sarajevo, nastupao za Bordeaux, Olympiacos, Bursaspor i bečku Austriju, a ubilježio je i 24 nastupa za našu najbolju selekciju. U svojoj trenerskoj karijeri je pored Olimpica sa dosta uspjeha vodio i ekipe Sarajeva i Veleža.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi