Mirnes Salihović najbolji strijelac Prve lige FBiH

Laskavo priznanje za kapitena Radničkog

Mirnes Salihović najbolji strijelac Prve lige FBiH

S. Mlaćo

Utakmicama u subotu završena je još jedna sezona u Prvoj ligi FBiH, a titula najboljeg strijelca drugog po jačini ranga nogometa u našoj zemlji pripala je Mirnesu Salihoviću iz Radničkog Lukavac.

Lukavčani nisu uspjeli izboriti opstanak, a Salihović je bio sjajan te postigao 20 pogodaka.

Ovaj 32-godišnji nogometaš u Lukavac je stigao iz Slavena Živinice, a prije toga je nastupao za Budućnost, Velež, te austrijski Stinatz.

Drugi je sa 19 pogodaka je Sabahudin Jusufbašić iz NK Travnik, koji je veći dijelom sezone bio najbolji strijelac i činilo se da će i na kraju ponijeti tu titulu. Ipak, nešto slabija realizacija u drugom dijelu sezone zaustavila ga je do laskavog priznanja.

Treći na listi je Mirsad Ramić, član GOŠK-a koji je također bio efikasan, a postigao je 18 pogodak. GOŠK je osvojio i titulu prvaka, te je Ramić zasigurno imao sezonu iz snova.

Lista strijelaca Prve lige Federacije BiH za sezonu 2016/17:

20- Mirnes Salihović (FK Radnički Lukavac)

19- Sabahudin Jusufbašić (NK Travnik)

18- Mirsad Ramić (NK GOŠK)

14- Salko Jazvin (Čapljina), Igor Radovanović (Sloga Simin Han)

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi