Jusufbegović: U pregovorima smo s pojačanjima, potrebni su nam golman i veznjaci
Nogometaši konjičkog Igmana s pripremama će početi 14.01.kako kaže njihov trener Nedim Jusufbegović .

U Igmanu će uz odlazak Vasilija Kolaka biti još promjena

Jusufbegović: U pregovorima smo s pojačanjima, potrebni su nam golman i veznjaci

Nogometaši konjičkog Igmana prvi dio sezone u Prvoj ligi Federacije završili su na desetoj poziciji s osvojenih 19 bodova koji im zasada osiguravaju sigurnu zonu i manje briga oko čuvanja prvoligaškog statusa.

Klub je zvanično ostao bez prvog golmana i sigurno najboljeg golmana Prve lige Federacije Vasilija Kolaka koji je danas potpisao ugovor s prvakom Bosne i Hercegovine HŠK Zrinjskim. Trener Igmana Nedim Jusufbegović za SportSport.ba govorio je o skorom početku priprema ovog kluba te još nekim stvarima koje zasigurno zanimaju simpatizere ovog kluba.

"Prvo bih želio spomenuti  da su NSBiH i općina Konjic ušli u realizaciju izgradnje pomoćnog terena sa umjetnom travom" - otpočeo je Nedim Jusufbegović i dodao:" ovom prilikom se kao sportski radnik koji je iz Konjica želim zahvaliti NSBiH i općini Konjic".

"To je najveći sportski infrastrukturni projekat u zadnje tri decenije i sigurno da će doprinijeti razvoju i popularizaciji nogometa u Konjicu, sve pohvale i zahvale" - govori zadovoljni trener Igmana.

Kada će prvi tim početi pripreme za predstojeću polusezonu?
"Krećemo s pripremana 14 .01. Trenirat ćemo u sportskoj dvorani i na terenu a zasad je sigurno da nećemo baš imati optimalne uslove za rad tako da ćemo gledati a i nadam se da ćemo otići početkom februara u krajeve gdje ćemo imati protivnike i optimalne uslove za rad. 23.01 igramo s Veležom a 26.01 sa Željom, te dvije utakmice zasad mogu potvrditi"

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Vasilije Kolak otišao je u Zrinjski?

" Naš dogovor je bio takav da kada nađe nešto bolje da može da ide. Šta je tu je, njemu želimo svu sreću za iskorak u karijeri te zahvalio na profesionalnom odnosu i suradnji,  a mi moramo dalje. Što se tiče našeg igračkog kadra moguće je da će biti još nekih odlazaka. U razgovorima s igračima i smo većinu pozicija definirali te očekujem da se pojave na prozivci. S nekima smo još uvijek u pregovorima i nadam se da ćemo ih uspješno završiti. Potraga nam je usmjerena na golmana i vezne igrače" - rekao je šef stručnog stožera konjičkog Igmana Nedim Jusufbegović za SportSport.ba

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi