Juve i United spremaju veliku razmjenu, uključen i Pjanić?

Britanski Metro donosi priču

Juve i United spremaju veliku razmjenu, uključen i Pjanić?

Edmir Škorić

Ne stišavaju se glasine o mogućem odlasku Miralema Pjanića iz Juventusa, a britanski Metro donosi nove informacije.

Pjanić i Juventus odlučni su da nastave saradnju, da istu produže uz poboljšane uslove bh. reprezentativcu, ali otočki mediji, konkretno Metro, pišu da će Manchester United pokušati da ga dovede.

U suštini, plan je da se razmjenom igrača okoriste oba tima. Juventusu bi pripao ponajbolji veznjak svijeta Paul Pogba, koji je briljirao u dresu Stare dame prije odlaska u Englesku, dok bi Jose Mourinho na raspolaganje dobio fantastičnog Pjanića.

Mino Raiola radi na odlasku Pogbe iz Uniteda, ali Mourinho ne želi da Francuz ode bez da dođe prava zamjena, pa bi priča o razmjeni s Juventusom već mogla da ga dovede u razmišljanje i nije isključen ovakav scenarij do kraja ovog mjeseca.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Torinski list Tuttosport piše da je Barcelona, unatoč dovođenju Artura Vidala, jako zainteresovana za Pjanića, a i Manchester City na čelu s Pepom Guardiolom. Međutim, Metro navodi da je Mourinho veliki fan Pjanića i vjeruje da bi bilo idealno da ga ima umjesto Pogbe.

Pogba i Mourinho tokom prošle sezone imali su česte sukobe, nisu u najboljim odnosima i sve to Pogbu tjera s Old Trafforda, pa se čak sastajao sa sportskim direktorom Barce Ericom Abidalom u Los Angelesu. Dakle, i Barca želi Pogbu, a ko će u tom trokutu na kraju najbolje proći, ostaje da vidimo. Naravno, ukoliko dođe do eventualnih transfera i razmjena, mada je za igrača poput Pjanića jako važno i dobro igrati s Cristianom Ronaldom.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chupy
Ovaj nas Pjanic je "izmijenjao" za dvije godine bar 20 evropskih velikana, od barce, reala, manchestera pa do psg-a itd itd
19 2
Nuksi
Jeste li vi novinari ili "Prepisivači"? Vi ujutro pročitate strane novine i jednostavno google translate i zalijepite na svoju stranicu, pa tako i ja mogu biti novinar preko fb
14 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi