Juve je Keana zamalo prodao za deset miliona eura, danas se već priča o astronomskim ciframa

Koliko vrijedi mladi Italijan?

Juve je Keana zamalo prodao za deset miliona eura, danas se već priča o astronomskim ciframa

Svi su odavno znali kakav fudbalski talenat posjeduje mladi napadač Moise Kean. Ipak, on nije dobijao pravu priliku u Juventusu.

Kada je konačno dobio, kakvu-takvu, šansu, počeo je pokazivati o kakvom se igraču radi.

Čim bi zaigrao, 19-godišnji Kean bi postigao gol, a nakon nekoliko sjajnih izdanja u dresu Juventusa, mladi napadač je dobio i poziv Roberta Mancinija u reprezentaciju Italije.

Pogađao je Kean i za Azzurre, ali u Juventusu čini se još nisu potpuno spremni oko njega graditi ekipu.

Iako se špekuliše da će Stara dama ponuditi novi bolji ugovor Keanu, i dalje postoji mogućnost da Juve proda svog talantovanog napadača.

Ipak, ukoliko Kean uskoro produži ugovor sa Juventusom, njegova cijena će skočiti na više od 50 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Vratimo li se samo godinu dana unazad, Juventus je ozbiljno razmišljao o prodaji Moisea Keana Feyenoordu za 10 ili 12 miliona eura.

Inače, Kean je prošlu sezonu proveo na posudbi u Veroni, dok je ove upisao deset nastupa za Juventus u svim takmičenjima, te je postigao šest golova i upisao jednu asistenciju.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi