Igračima Juventusa večeras ništa ne ide, a najgore je Dušanu Vlahoviću

Nova loša vijest za Srbina

Igračima Juventusa večeras ništa ne ide, a najgore je Dušanu Vlahoviću

E. Škorić

Juventus je nakon oduzetih 10 bodova pao na sedmo mjesto i plasman u Ligu prvaka čini se kao nemoguća misija.

Juventus bi imao šanse da je večeras pobijedio Empoli, ali je na ovom gostovanju doživio jako težak poraz rezultatom 4:1. Shodno tome, ostao je na pet bodova zaostatka za četvrtoplasiranim Milanom, s kojim igra kod kuće u narednom, pretposljednjem kolu.

Čini se da je vijest o oduzimanju bodova pokvarila planove igračima i da nisu bili fokusirani na nogomet večeras, zbog čega su doživjeli težak poraz i njihove šanse za Ligu prvaka svedene su na minimum. Osim toga, pitanje je mogu li ikako igrati Evropu jer ispred sebe imaju Atalantu i Romu.

Definitivno jedna od gorih noći u novijoj historiji najtrofejnijeg italijanskog kluba. I kao da sve što se desilo samo po sebi nije tako loše, pa su Dušanu Vlahoviću stigle nove loše vijesti.

Njemački novinari objavili su da Vlahović više nije želja Bayerna. Njemački klub vjeruje da je srbijanski reprezentativac zanimljiv igrač, ali da njegova cijena ne odgovara njegovim igrama.

Ipak, navodi se da sve ovisi o Thomasu Tuchelu i da će trener Bavaraca dati konačan sud, iako se vjeruje da je Vlahović otpisan i da će se usmjeriti na drugog napadača poput Kolo Muanija ili Osimhena, pa i Kanea.

Oglasi

Vlahović teško da želi ostati u Juventusu jer klub po svemu sudeći neće igrati Ligu prvaka, ali ako već ne bude ponude iz Bayerna, očekuje se iz Chelseaja.

Chelsea će za usluge 23-godišnjeg napadača ponuditi 80 miliona eura. To je cifra koja bi mogla zadovoljiti Juventus, koji je spreman da se odrekne usluga ovog nogometaša samo godinu i po nakon dolaska u klub.

Vlahović je plaćen nešto više od 80 miliona eura u januaru 2022. godine. Došao je iz Fiorentine kao nezaustavljiva mašina, no u Torinu, posebno ove sezone, nije previše pokazao.

Navodno ni Dušan nema ništa protiv odlaska u Englesku. To tvrde engleski novinari bliski timovima koji ga žele.

"On zaista želi doći u Englesku i Premier liga je realna opcija. Ako se Juventusu ponudi cifra koju su izdvojili za njega, oni će ga prodati. Vlahović bi mogao zablistati u Premiershipu", riječi su engleskog novinara Graema Baileyja.

Pored Chelseaja Vlahović se ranije povezivao s Arsenalom i Manchester Unitedom. Topnike je odbio u prijelaznom roku kada je potpisao za Juventus, a sada bi mogao obući dres njihovog velikog rivala.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dušan Vlahović je ove sezone postigao samo 14 pogodaka u 41 odigranoj utakmici, dok je ukupno u dresu u torinskog velikana zabijao 23 puta u 62 utakmice.

S obzirom na stanje u kakvom se nalazi Juventus, nije isključeno da još nekoliko zvijezda ovog ljeta potraži nove izazove.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi