Jedna od najtežih noći u novijoj historiji Juventusa

Empoli slavio sa 4:1

Jedna od najtežih noći u novijoj historiji Juventusa

E. Škorić

Italijanski sud danas je donio odluku da Juventusu oduzme 10 bodova, zbog čega će vjerovatno ostati bez Lige prvaka u narednoj sezoni.

Neposredno prije meča sa Empolije, stigla je vijest sa Apenina koja je uzdrma sve u torinskom Juventusu. Čini se da je ona poremetila i same igrače, koji su bili potpuno nemoćni na gostovanju kod Empolija, te su poraženi sa 4:1.

Juventus sa oduzetih 10 bodova pada sa drugog na sedmo mjesto i ostaje tu dva kola prije kraja. Stara dama ima 59, a četvrtoplasirani Milan 64 boda. Rossoneri imaju igrati upravo s Juventusom u gostima i sa Veronom kod kuće i oni su jednom nogom u Ligi prvaka.

Drugačije bi sve bilo da je Juve večeras ostvario pobjedu, jer bi onda imao 62 boda, dva manje od Milana i možda bi u narednom kolu imao direktan okršaj za četvrto mjesto, no to je već hipotetičko razmišljanje.

Uzdrmani Juventus primio je gol u 18. minuti, kada je dosuđen penal, a Caputo pogodio. Samo tri minute kasnije Luperto koristi gužvu u šesnaestercu gostiju i zabija za 2:0, što je bio rezultat prvih 45 minuta.

I dok je postojalo malo nade u veliki povratak, nestala je u 48. minuti kada Caputo svojim drugom golom rješava pitanje pobjednika. Sve što je Juve uspio je utješni gol kojeg je postigao Chiesa u 85. minuti. U 93. minuti Empoli koristi još jednu šansu i dolazi i do četvrtog gola, a konačnih 4:1 postavio je Piccoli. 

Oglasi

Ne pamti se ovako težak poraz u Seriji A protiv "ovako malog rivala". Definitivno noć za zaborav, jedna od najtežih u historiji slavnog kluba i najtrofejnijeg tima u Italiji. Ovo je prva pobjeda Empolija kod kuće nad Juventusom još od 1999. godine.

Za šest dana Juve dočekuje Milan, ali pravo čudo treba da se desi da ovaj tim zaigra u Ligi prvaka, a upitno je hoće li uopšte biti u Evropi jer ispred sebe na petom i šestom mjestu ima Atalantu i Romu.

Empoliju slijedi gostovanje u Veroni, ali nema nikakvog rezultatskog značaja, dok domaćinu 'gori pod nogama' budući da se nalaze u opasnoj zoni sa 30 bodova. Bod više ima 17-plasirana Spezia.

Ovom utakmicom kompletirano je 36. kolo. Ranije danas igrali su Roma i Salernitana, a gosti su neočekivano osvojili bod (2:2), s tim dva su dva puta vodili. Za Rimljane je prvih 45 minuta igrao reprezentativac BiH Benjamin Tahirović.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U derbiju kola jučer je Napoli slavio protiv Intera sa 3:1, dok je Lazio slavio sa 1:0 u Udinama. Dueli Lecce i Spezije (0:0), te Torina i Fiorentine (1:1) završeni su bez pobjednika. U subotu Bologna je pobijedila sa 5:1 Cremonese u gostima, Atalanta Veronu sa 3:1, te Milan Sampdoriju sa 5:1. U petak u prvom meču kola Sassuolo Monza 1:2. 

Derbi narednog kola igraju Juve i Milan, Inter dočekuje Atalantu, Roma gostuje Fiorentini, Spezia dočekuje Torino, Lazio je domaćin Cremoneseu, Monza Lecceu, Verona Empoliju, a Salernitana Juventusu, dok će meč bez imperativa odigrati Sampdoria i Sassuolo. Aktuelni prvak Napoli ide u Bolognu, gdje također nema pretjeranog motiva za igru.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

19501911
Smiješno, uzmu im bodove,pa vrate,pa uzmu opet,treniraju strogocu... A Barcelona nema koji svjetski medij nije pisao o njima,o namjestanju,o varanju s transferirati i ništa oni lagano uzmu titulu,igraju Ligu prvaka. Pa City šta je nedavno bilo izbacuju ih u 2.ligu zbog prevara,i odjednom ništa, Nemogu ni njih ni Barcelonu izbaciti jer neće onda imati ko njima kes davat,baš ono treniranje "strogoce"!
1 0
juvem
Kad vec viri jos glava Juventusa iz govana, gurnite i nju..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti