Osim osvajanja sada i igranje u Ligi prvaka za Juventus postaje samo san

Nemoguća misija nakon remija sa Atalantom

Osim osvajanja sada i igranje u Ligi prvaka za Juventus postaje samo san

A. Čaušević

Juventus i Atalanta su na Allianz stadionu u Torinu odigrali fantastičan meč. Konačan rezultat u susretu punom prekreta glasio je 3:3.

Stara dama prolazi kroz najteži period u posljednjih 15-ak godina i to nakon surove kazne i oduzimanja 15 bodova. Protiv Atalante se očekivala reakcija, ali je pobjeda izostala.

Već u petoj minuti gosti iz Bergama su utišali domaću publiku kada je poslije poklona Szczesnog pogodio Lookman za radost malobrojnih navijača gostujućeg tima.

Nakon toga Juventus je preuzeo kontrolu nad utakmicom te je uspio preokrenuti do kraja prvog poluvremena i to na krilima sjajnog Di Marije.

Bianconeri su do izjedančenja stigli u 25. minuti kada je poslije opravdanog penala i to nakon dojave iz VAR sobe izjednačio Di Maria.

Devet minuta kasnije viđena je sjajna akcija preko Di Marije i Fagiolija, a odličan centrašut iskoristio je Milik i pogodio za preokret.

Oglasi

Atalanta je odigrala fantastičnih desetak minuta drugog dijela kada je uspjela i zabiti dva gola. Prvo je Maehle izjednačio, a zatim je Lookman glavom zabio za 2:3.

Juventus se nije predavao te je preko Danila uspio izjednačiti u 65. minuti. Brazilac je kiksao kod oba gola gostiju u nastavku, pa se na neki način iskupio.

Pokušavao je Juventus do kraja meča preokrenuti i ostvariti pobjedu, međutim nije uspio pa je plasman u Ligu prvaka nemoguća misija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na kraju se može reći da je u jednoj od najboljih utakmica ove sezone u Seriji A remi i podjela bodova najrealniji ishod s kojim svakako mogu biti zadovoljniji gosti, kao i ostali pretedenti za plasman u Ligu prvaka.

Sada Stara dama za 4. mjestom kasni čak 14 bodova i igranje u elitnom takmičenju naredne sezone predstavlja samo san. Jedini način se čini osvajanje Europa lige.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...a kad su oni i bili konkurenti za osvajanje LP?
0 1
Edin Merlin
Kažu stručnjaci sa SportSport.ba ..!!! Kako je Amra i Letota,kako deveraju ????
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti