U Juventusu je danas završena jedna era!

Torinski klub sve potvrdio

U Juventusu je danas završena jedna era! · Zvanično

Admin Čaušević

U Juventusu slijede velike promjene i bit će interesantno za vidjeti kako će torinska ekipa izgledati sljedeće sezone. 

Iza Stare dame je relativno uspješna sezona sa osvojenim Kupom i Superkupom, ali je izgubljen Scudetto. Plasman u Ligu prvaka izboren je tek u posljednjem kolu i to zahvaljujući Veroni koja nije izgubila od Napolija.

Torinski klub je danas potvrdio odlazak Fabija Paraticija, čovjeka koji je u proteklih deset godina obnašao više funkcija u taboru Bianconera.

Paratici je bio jedna od ključnih figura Juventusovog povrataka na vrh Serije A, od 2011. do 2018. godine je obnašao funkciju sportskog direktora, da bi nakon tog postao direktor za fudbal u jednom od najvećih klubova današnjice.

Italijan napušta Juventusa sa 19 osvojenih trofeja, ali i nizom sjajnih transfera koje su omogućile trenerima da na raspolaganju imaju vrlo jak i konkurentan tim.

"Bile su ovo prelijepe godine. Profesionalno sam napredovao. Juventus mi je omogućio da svoju aktivnost obavljam slobodno i s punim poštovanjem. Zbog toga hvala svim igračima, saradnicima, uposlednim, igralima, trenerima i posebno predsjedniku Andrei Agnelliju", kazao je Paratici.

Italijanski mediji izvještavaju da naredni koji odlazi je Andrea Pirlo, a vrlo vjerovatno da će u klub vratiti Masimilliano Allegri koji je navodno i tražio da se Paraticiju ne produži ugovor.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kako sada stvari stoje Paraticija će zamijeniti Federico Cherubini, također dugogodišnji uposlenik Juventusa i čovjek od povjerenja predsjednika Agnellija. Očekuje se odlazak i velikog broja skauta koji su bili angažovani u klubu.

Inače, Juventus je i u strahu od UEFA-ine odluke nakon pokrenute istrage zbog formiranja Superlige. Kako sada stvari stoje Juventusu zajedno s Barcelonom i Realom prijeti izbacivanje iz Lige prvaka koju su izborili na terenu. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

juve10
Otidji u Inter ili Milan života ti. Pojačaj ih
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi