Juventus ponižen u Torinu!

Uvjerljiva pobjeda Fiorentine

Juventus ponižen u Torinu!

Edmir Škorić

U derbiju 14. kola italijanske Serije A neprijatno iznenađenje Juventusa, koji je na svom terenu deklasiran od Fiorentine s 3:0.

Juventus je slovio za velikog favorita, ali je već u trećoj minuti zakazala odbrana domaćih, a Vlahović nakon sjajnog pasa Riberyja stigao do gola.

Prelomni trenutak utakmice dogodio se u 18. minuti, kada je Cuadrado krvničkim startom zaradio direktan crveni karton. Najprije mu je pokazan žuti karton, no poslije VAR-a ustanovljeno je da je to za direktan crvnei karton.

S igračem manje Juventus nije odustajao od svoje namjere da večeras ostvari pobjedu, pa je nastavio da napada, a u nastavku je poništen gol Cristiana Ronalda zbog ofsajda.

I kada se Juventus u potpunosti otvorio, uslijedio je šok. U 76. minuti autogol Alexa Sandra, a zatim Caceres zabija gol protiv bivšeg kluba za konačnih 3:0 i veliku pobjedu Viola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovo nije najgora vijest dana za Staru damu, pošto je ranije usvojena žalba Napolija, pa Juve mora ponovo da odigra meč s Napolitancima i poništen im je prethodni trijumf za zelenim stolom rezultatom 3:0.

Juventus sada ima sedam bodova manje od lidera Milana, koji sutra dočekuje Lazio, dok je Fiorentina sa 14 bodova došla na 15. poziciju.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmarSahi
Nije bilo dovoljno odmora, svaka 2-3 dana tekma, a i vala, samoubistvo smo izvršili sa onim crvenim kartonom.
3 21
douglasssy
Ovakav Juventus nema sta da trazi. Da Ronaldo od 35 godina cini razliku u odnosu na sve igrace. A razmisljanje samih igraca je da places. Cuadrado, mora psihologu otici. Plus cijela utakmica je bila kriza. Padanje, vikanje udaranje, najmanje fudbala.
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi