Određen novi datum za derbi Juventus - Napoli, u Torinu će biti bijesni

Igra se u januaru

Određen novi datum za derbi Juventus - Napoli, u Torinu će biti bijesni

E. Škorić

Juventus i Napoli morat će odigrati svoj meč koji je prethodno bio registrovan službenim rezultatom 3:0 za Staru damu.

Utakmica se trebala igrati još u oktobru, no zbog toga što gosti nisu doputovali u Torino, Juve je dobio "lagane" bodove i gostima je oduzet jedan bod.

Međutim, Napoli se žalio na odluku, žalba je na kraju usvojena jer se ispostavilo da zbog pozitivnih slučajeva na koronavirus Napoli nije mogao doputovati, a uostalom to je bila odluka zdravstvenih vlasti iz njihove regije.

Stoga, Juve ostaje bez tri boda, Napoliju se vraća jedan bod, pa oba tima imaju po 24, a naredna utakmica igra se 13. januara naredne godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus će u samo 15 dana odigrati utakmice protiv Milana, Sassuola i Intera, a zatim opet protiv Napolija u Superkupu Italije.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vence
Drugim rijecima, sada svaka ekipa koja prijavi jedmog zarazenog, na osnovu ovoga, moze ne izaci na teren i traziti drugi termin. Ne daj Boze da je Juve uradio ovo sto je Napoli o da je ovalo presudjeno..pa to bi gorilo sve
6 1
hamsik
napokon forzanapolisempre
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi