U Torinu je sve "eksplodiralo" u 90. minuti

Cuadrado za pobjedu

U Torinu je sve "eksplodiralo" u 90. minuti

E. Škorić

U jednom od derbija 12. kola italijanske Serije A Juventus je ugostio Firorentinu i na kraju teškom mukom došao do pobjede rezultatom 1:0.

I dok u Ligi prvaka Juventus redom pobjeđuje sve rivale, u Seriji A se itekako pati. Večeras je Stara dama ugostila nezgodnu ekipu Fiorentine, a na kraju je tek u 90. minuti iskoristila igrača više u polju i došla do gola vrijednog tri boda.

Borbena i zahtjevna utakmica tokom 90 minuta, nekoliko dobrih šansi, ali mreže su mirovale većim dijelom. U prvom dijelu ništa spektakularno, puno uzbudljivije bilo je u nastavku.

U drugom dijelu su najbolje prilike za Juventus imali Morata i Chiesa, koji je pogodio prečku.

Od 73. minute Juventus je imao igrača više jer je Milenković dobio drugi žuti karton, a i sa igračem manje gosti iz Firence zaustavili su sve napade neuvjerljive ekipe Maxa Allegrija, no onda je Cuadrado sjajno iskosa s desne strane zabio za ogromno slavlje na stadionu u Torinu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Evidentno je da je Juventus u krizi otkako je otišao Cristiano Ronaldo, a prema trenutnom stanju na tabeli, predaleko je od borbe za Scudetto, no Juventus, pokazala je i večerašnja utakmica, nikada ne treba otpisati.

Gol možete pogledati OVDJE.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

CheGuevara_
Opet se đubrentus izvuče...
14 6
DanteDMC
Većini "navijača" Milana i Intera je bitnije da Juve izgubi nego da "njihovi" klubovi pobijede. Vidim jako su aktivni na svakom članku vezanom za Juventus. Forza Juve!
9 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi