Juventus pronašao novog trenera

Allegri dobio otkaz

Juventus pronašao novog trenera

Edmir Škorić

Juventus se razišao as Massimilianom Allegrijem, ali ubrzo je pronašao njegovog nasljednika.

Allegri je dobio otkaz u Juventusu prošle sedmice nakon njihove 1:0 pobjede u finalu Kupa Italije nad Atalantom. Torinski klub je svoju iznenađujuću odluku opravdao nedoličnim ponašanjem italijanskog trenera.

Paolo Montero privremeni je trener Stare dame, ali ekipu će u budućnosti voditi 41-godišnji Thiago Motta, objavila je Gazzetta dello Sport.

Motta ima ugovor s Bolognom, koju je u impresivnoj sezoni odveo u Ligu prvaka, a kolo prije kraja prvenstva njegova ekipa je treća u Seriji A sa 68 bodova.

Ipak, Thiago Motta neće voditi Bolognu u Ligi prvaka. Bivši italijanski reprezentativac, rođen u Brazilu, igrao je za Juventus, klub koji će preuzeti ovo ljeto. Gazzetta dello Sport tvrdi da će trener zarađivati ​​godišnju plaću od 3,5 miliona eura i potpisati dvogodišnji ugovor.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Thiago Motta je dvostruki osvajač Lige prvaka s Barcelonom i milanskim Interom, koji je većinu fudbalske karijere proveo u PSG-u, a trenersku je karijeru započeo 2018. godine.

Motta je pripremao PSG-ovu U19 ekipu jednu sezonu, a kasnije je krenuo put Italije, u tri različita kluba Serie A: izdržao je samo 10 utakmica u Genoi, potom sezonu u Speziji, a od septembra 2022. vodi Bolognu, klub u kojem je postigao najbolje rezultate u karijeri.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vence
Kad je igrao u Juventusu?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi