Juventus i Roma dogovorili transfer

Tvrdi Tuttosport

Juventus i Roma dogovorili transfer

A. Čaušević

Juventus se riješio prvog igrača koji je višak i ne ulazi u planove Maurizija Sarrija, a minulih godina je na njegove usluge računao Max Allegri.

Prema tvrdnjama Tuttsporta Bianconeri će rasteretiti defanzivni dio tima jer će Roma biti naredni klub Daniela Ruganija.

Ovaj 25-godišnjak koji je član Stare dame od 2015. godine u redove Vučice odlazi na posudbu s obaveznim otkupom na kraju sezone.

Ukupna visina transfera defanzivca koji je dres Juventusa nosio 87 puta iznosit će između 25 i 30 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Rugani je bio jedini fudbaler Juventusa koji nije nastupio minulog vikenda u posljednjoj pripremnoj utakmici protiv Triestine.

Ekipu je krajem prošle sedmine napustio Luca Pellegrini, a naredni na redu za prodaju su Mario Mandžukić, Gonzalo Higuain ili Paulo Dybala.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GaazziiJAAA
Ne moze u Romu, izasao je SASTAV 56SENALA za januar 2020 godine, sa Ruganijem u ekipi..CISTO DA SE ZNA..
5 0
Dzemil18
Hajd sve, ali na slici nigdje Ruganija o kojem je članak napisan.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi