Juventus je bolji kada Ronaldo i Dybala igraju zajedno?

Statistika je rekla svoje

Juventus je bolji kada Ronaldo i Dybala igraju zajedno?

Paulu Dybali se odavno prognoziralo da će biti sljedeća velika zvijezda Stare dame. Međutim, njegov status u klubu je doveden u pitanje od dolaska Cristiana Ronalda.

Mnogi su bili mišljenja da Ronaldo i Dybala ne mogu zajedno igrati, da nema prostora za obojicu u isto vrijeme na terenu, pa se jedan period intenzivno špekulisalo da bi Stara dama mogla prodati Argentinca.

Međutim, statistika kaže da je Juventus bolji, ili barem da bilježi bolje rezultate kada su Ronaldo i Dybala na terenu u isto vrijeme.

Bianconeri su pobijedili u 15 od 19 utakmica u kojima su zajedno igrali Dybala i Ronaldo. Jedan susret je završen bez pobjednika, dok je Stara dama sa Ronaldom i Dybalom u ekipi upisala i tri poraza.

Kada se sve pretvori u postotke, Juve je sa Dybalom i Ronaldom slavio u 78.9% utakmica.

I broj postignutih golova Juventusa kada Dybala i Ronaldo igraju zajedno je veći nego kada to nije slučaj. Tako je u utakmicama kada je pomenuti dvojac bio na terenu Juventus zabijao prosječno 2.1 gola, dok je ostalim mečevima Stara dama na jednom i po golu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Treba istaći i da Juve sa Dybalom i Ronaldom na terenu prosječno osvajao 2.3 boda po utakmici.

Od 19 mečeva u kojima su se obojica našla na terenu u isto vrijeme, barem jedan od njih je pogađao u 18, a jedini izuzetak je bio torinski derbi.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi