Szczesny se oglasio nakon najstrašnijeg trenutka u životu: "Nisam mogao da dišem..."

Zbog srčanih problema napusti teren

Szczesny se oglasio nakon najstrašnijeg trenutka u životu: "Nisam mogao da dišem..."

Endin Čaušević

Poljski golman Wojciech Szczesny sinoć se našao u centru pažnje utakmice Juventus - Sporting kada je zatražio ljekarsku pomoć u finišu prvog dijela i poručio da ima problema sa srcem zbog čega je i izašao s terena. No, Poljak se oglasio kako bi objasnio šta se dešavalo sinoć.

Juventus je na svom terenu u prvom meču četvrtfinala Evropske lige uspio da pobijedi lisabonski Sporting sa minimalnih 1:0, a odlučujući trenutak utakmice desio se sredinom drugog poluvremena kada je Gatti zabio jedini gol na meču.

Međutim, ono što je obilježilo sinoćnju utakmicu na Allianz stadionu u Torinu jeste scena iz 44. minute kada je golman domaće ekipe u suzama napustio teren.

Szczesny je u finišu prvog dijela hitno zatražio ljekarsku pomoć i pokazivao je da nešto nije u redu s njegovim srcem i da ima velikih problema s disanjem.

Bilo je jasno koliko se Poljak prepao u tom trenutku zbog čega je i zaplakao, a ljekarski tim Juventusa je bez dileme odlučio da je najbolje da Szczesny napusti igru kako bi odmah mogao napraviti preglede.

Oglasi

Odmah po izlasku s terena oni su u medicinskom centru na stadionu pregledali Szczesnog i na svu sreću utvrđeno je da nema nikakvih ozbiljnijih problema sa srcem, te da se radilo o samo ubrzanom radu srca i na svu sreću nema posljedica.

Nakon svega oglasio se i poljski golman koji je poručio da se dobro osjeća, ali ne krije da je bio u tom strašnom trenutku itekako zabrinut.

"Napravili smo ljekarski pregled i sve je u redu. Bio sam itekako zabrinut jer nisam mogao da dišem, ali sada je sve dobro. Testovi su potvrdili da nema nikakvih problema", rekao je Szczesny.

U jednom trenutku su svi bili itekako zabrinuti i prisjetili se situacije sa Sergijom Aguerom koji je imao na meču Barcelone sličan problem. Tada se ispostavilo da Argentinac ima ozbiljan problem sa srcem zbog čega je morao da prekine karijeru.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

No, na svu sreću čini se da s Poljakom nije takav scenario i da će on bez problema da se vrati na teren. Sigurno je da će se odraditi još neki pregledi čisto radi sigurnosti, ali Szczesny bi već za vikend trebao biti ponovo u ekipi.

Također, Juve već za sedam dana očekuje revanš utakmica protiv Sportinga koja će se igrati u Lisabonu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi