Ono što je Szczesny uradio nakon što je pregledao srce i dobio rezultate oduševilo je cijeli svijet

Na taj način svima dao do znanja da je dobro

Ono što je Szczesny uradio nakon što je pregledao srce i dobio rezultate oduševilo je cijeli svijet

Endin Čaušević

Stadion Juventusa sinoć je utihnuo nakon što je Wojciech Szczesny hitno zatražio ljekarsku pomoć u finišu prvog poluvremena utakmice protiv Sportinga i poručio je da ima problema sa srcem. Odmah je napustio teren i uradio detaljne preglede srca, a nakon meča sve je oduševio kada se pojavio pred kamerama.

Poljski golman je u samom finišu prvog poluvremena utakmice četvrtfinala Evropske lige između Juventusa i Sportinga zatražio da ljekari uđu na teren i bilo je jasno da ima neki ozbiljniji problem.

Szczesna se držao za prsa i jasno je pokazivao da nešto nije baš u redu s njegovim srcem, a to je itekako zabrinulo sve na stadionu.

Ljekari su mu pružili pomoć, ali su odmah pokazali da Poljak više ne može nastaviti utakmicu jer je najbitnije da što prije urade preglede kako bi shvatili kakve probleme ima Szczesny i zašto mu srce tako jako lupa.

Pregledi su urađeni u medicinskom centru na stadionu Juventusa i pokazali su da na svu sreću nije ništa ozbiljno. Testovi su bili u najboljem redu, a to je nakon utakmice potvrdio i golman Stare dame.

"Napravili smo ljekarski pregled i sve je u redu. Bio sam itekako zabrinut jer nisam mogao da dišem, ali sada je sve dobro. Testovi su potvrdili da nema nikakvih problema", rekao je Szczesny.

Oglasi

Poljski golman bi već za vikend trebao biti u igračkom kadru za meč Juventusa što je najbolji dokaz da mu je sa srcem sve u redu i da na svu sreću nema nikakvih ozbiljnijih problema kako se činilo u prvi mah.

Szczesny je znao da je scena iz finiša prvog dijela itekako zabrinula fudbalsku javnost, te je oduševio sve kada se nakon utakmice pojavio pred kamerama kako bi pokazao da je dobro i da je sve u najboljem redu.

On je stao pred kamere dok je Mattia Perin davao izjavu nakon pobjede protiv Sportinga, te je nasmijao mnoge porukom da je Perin tu da priča, a on da stoji samo jer je lijep i nema potrebe ništa da govori.

"Szczesny on te neće pustiti da pričaš jer izgleda samo Perin želi da priča", rekao je jedan od voditelja, a Poljak je dodao: "On je dobar u priči, a ja sam samo lijep i zgodan".

Oglasi

Nakon toga poručio je još jednom da je s njim sve u redu i pohvalio je Perina jer je u sudijskoj nadoknadi imao dvije nevjerovatne odbrane kojima je spasio Staru damu.

"Čestitam mu na dvije sjajne odbrane. On je fantastičan golman", dodao je Poljak.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Revanš utakmice četvrtfinala Evropske lige između Sportinga i Juventusa igra se već narednog četvrtka u Lisabonu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti