Juventus krenuo po Edina Džeku!

Pirlo želi Dijamanta

Juventus krenuo po Edina Džeku!

E. Čaušević

Italijanski mediji danas pišu da je Juventus pokazao veliki interes za Edina Džeku, te da su počeli pregovore s Romom.

Džeko se i u prošlosti povezivao u nekoliko navrata sa Starom damom, ali od toga na kraju nije bilo ništa. No, Sport Italia danas piše da je Juventus već počeo pregovore s Romom, te da žele dovesti Džeku u svoje redove.

Naime, Gonzalo Higuain će sigurno napustiti Juventus na kraju sezone i klub iz Torina traži novog napadača. S ovim klubom su se povezivali još Arkadiusz Milik i Alvaro Morata, no čini se da je Džeko najrealnija opcija.

Navodno, Andrea Pirlo želi izrazitog napadača koji će biti opasnost po protivnika, a Džeko je u tome sigurno jedan od najboljih napadača u Seriji A. Pregovori su već počeli, ali problem je što Roma traži veliku sumu novca za Džeku.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naime, oni su za našeg 34-godišnjeg napadača odredili cijenu od 20 miliona eura, dok je Juventus spreman da plati oko 12 miliona eura. Pregovori će sigurno potrajati, a bit će zanimljivo vidjeti da li ćemo Dijamanta naredne sezone gledati u dresu Stare dame.

Džeko je u minuloj sezoni odigrao 43 meča za Romu te je uspio zabiti 19 golova i dodati 14 asistencija. Bh. napadač je isplativija opcija za Juventus s obzirom da Milik košta 50 miliona eura, a Morata 60 miliona eura.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1582376900
Kakav Juventus.. Budite realni bar malo..
1 8
Shik
Nije mi jasno za Moratu.Promasaj dje god je dosao a tolika mu cjena visoka i dalje. Mislim da mu je menadzer strasan igrac..
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi