Lazio u posljednjim sekundama do boda u Torinu, oproštaj Chiellinija, na tribinama Pjanić

Juventus i Lazio odigrali odličan meč

Lazio u posljednjim sekundama do boda u Torinu, oproštaj Chiellinija, na tribinama Pjanić

E. Škorić

U derbiju 37. kola Serije A Juventus i Lazio remizirali su 2:2.

Ova utakmica nije imala poseban rezultatski značaj za Juventus koji će u svakom slučaju ostati treći na tabeli, dok je Lazio i dalje u borbi za pozicije koje vode u Evropsku ligu.

Rimljani su večeras došli do boda na gostovanju u Torinu, a meč je obilježen oproštajem Giorgija Chiellinija, koji je iz igre izašao u 17. minuti, čime je završena njegova era od 17 sezona u dresu Stare dame.

Dobio je, naravno, velike ovacije zbog velikog doprinosa koji je dao u dresu Juventusa svih ovih godina. 

Chiellini je član Juventusa postao 2004. godine. Stigao je iz Livorna, a zatim je proslijeđen na posudbu u Fiorentinu.

Po povratku u Torino postaje ikona kluba i čovjek bez kojeg Bianconeri nisu mogli. Postao je i kapiten kluba, a ukupno je nastupio 558 puta za Staru damu i postigao je 36 golova.

Oglasi

Inače, golove za Juve večeras su postigli Dušan Vlahović u 10. i Alvaro Morata u 36. minuti, dok je autogol Alex Sandra u 51. minuti smanjio prednost Juventusa na 2:1, a u šestoj minuti nadoknade Milinković-Savić donosi bod Laziju.

Ovu utakmicu s tribina je posmatrao i bh. reprezentativac Miralem Pjanić, koji je nekoliko sezona igrao za Juve prije nego je prešao u Barcelonu, a sve se više priča o njegovom povratku u Italiju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Stara dama će u posljednjem meču sezone narednog vikenda gostovati Fiorentini, a Lazio dočekuje Veronu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Ostade Duško bez titule prvog strijelca lige. U Fiorentini bi “ladno” bio prvi strijelac. Šteta, jbg…
5 0
HarisADP
Opet osjecam mrznju u srcu ko kad je ramos slomio ruku Salahu. Mrzim alegrija, sve mu ****M sto ima. Da pogine slavio bi, danima bi sretan bio
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi