Džeko nije jedini: Juventus želi dovesti još jednog napadača koji gazi ka petoj deceniji života
Foto: D. Kurbegović

Bit će slobodan na ljeto

Džeko nije jedini: Juventus želi dovesti još jednog napadača koji gazi ka petoj deceniji života

E. Ganibegović

U narednu sezonu Juventus bi mogao ući bez Alvara Morate. 

Čelni ljudi Stare dame ne sjede skrštenih ruku i već razmišljaju o njegovoj zamjeni koja bi se mogla zvati Edin Džeko.

Fabio Ravezzani, direktor Telelombardije, lokalne televizijske mreže sa sjedištem u Milanu, govorio je o interesu Juventusa za Edina Džeku.

"Juventus kao alternativu Alvaru Morati vidi Interovog Džeku. Ovo je vijest koja dolazi direktno iz Torina. Juve zna da bi Inter, ako dođe Lukaku, morao da se riješi nekih napadača. Juve drži Moratu u pripravnosti i čeka da vidi šta će Inter s Lukakuom. Juventus bi predložio dvogodišnji ugovor Edinu ukupno vrijedan sedam miliona eura", naglasio je Ravezzani.

Danas dolaze nove vijesti vezane za novog napadača Juventusa, a u tom kontekstu se ponovo spominje Luis Suarez javlja Gazzetta dello Sport.

Veliki problem je plata koju traži urugvajski veteran, pet miliona eura po sezoni.  Drugi važan aspekt je situacija Alvara Morate koji je prethodnu sezonu za Juventus odigrao kao posuđen igrač Atletico Madrida. 

Juventus može aktivirati opciju trajnog transfera Morate, no napadač nije zadovoljio u nedavno završenoj sezoni s12 golova i devet asistencija u 48 utakmica.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U ljeto 2020. godine, nakon odlaska iz Barcelone, Luis Suarez je bio na pragu prelaska u Juventus. Tada je Urugvajac učinio sve što je mogao da obuče dres  "Stare dame" te je čak optužen da je varao na ispitu iz talijanskog jezika.

Taj je potez ipak propao, a Suarez je potpisao s Atletico Madridom. Vidjet ćemo da li će dvije godine kasnije Urugvajac ipak stići na Allianz stadion i to kao slobodan igrač, jer mu ističe ugovor s Jorgandžijama. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hordas_00
Nema suki stariji od dzeksona izgleda
2 0
arca
Cuj petoj deceniji a nema jos ni 40 god. Laselamet
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije