Legendarni fudbaler ispraznio ormarić koji mu je pripadao otkako se izgradio stadion

Srpecarajuća scena

Legendarni fudbaler ispraznio ormarić koji mu je pripadao otkako se izgradio stadion

Admin Čaušević

Prije ili kasnije svakoj fudbalskoj avanturi dođe kraj. 

Nedavno je okončana jedna "priča" koja je trajala 17 godina. Teška srca, ali zajedničkim snagama donesena je odluka o odlasku.

Nakon skoro četvrt vijeka Juventus je ostao bez jednog od svojih simbola i dugogodišnjeg kapitena te pravog vođe na terenu Giorgia Chiellinija.

Chiellini koji ima 37 godina je odlučio da prestane igrati na vrhunskom nivou te će karijeru nastaviti u MLS-u, prema svemu sudeći LA Galaxyju.

Prije nekoliko dana legendarni štoper je po posljednji put posjetio Allianz stadium kao igrač i otišao do svog ormarića u svlačionici.

Otkako je novi stadion Juventusa otvoren 2011. godine Chiellini je čuvao svoje stvari u ormariću kojeg je sada potpuno ispraznio.

Oglasi

Sluteći po objavi na društvenim mrežama jedan od najboljih defanzivaca u historiji fudbala je to uradio sa suzama u očima.

Interesantno da je Chiellini pored ormarića stavio i torbu italijanske reprezentacije pošto se oprostio i od dresa Azzurra.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Chiellini je za 17 godina u Juventusu prošao sve. Od izbacivanja u Seriju B, do renesanse i osvojenih devet uzastopnih Scudetta.

Italijan je za Staru damu odigrao 561 meč uz ukupno osvojenih 20 trofeja, ali ne i onaj najvažniji - Ligu prvaka. Vrhunac karijere je ipak doživio u reprezentaciji Italije kada je prošle godine osvojio Evropsko prvenstvo.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Melo15
Ljudina prije svega!
2 0
HarisADP
Prvo ovo nije stadion, nego trening centar, a drugo star je par godina taj trening centar
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi