Neki će biti zadovoljni, neki ne: Juventus je "završio" zamjenu za Ronalda

Još ljekarski i potpis

Neki će biti zadovoljni, neki ne: Juventus je "završio" zamjenu za Ronalda

Admin Čaušević

Iznenadni odlazak Cristiana Ronalda natjerao je rukovodstvo Juventusa da brzo reaguje i traži novog napadača.

Kako to obično biva na fudbalskoj pijaci proteklih dana se špekulisalo o nizu imena. Između ostalih spominjali su se Moisea Kean, Luka Jović, Mauro Icardi, a zatim Eden Hazard i Pierre Emerick Aubameyang.

Na kraju je izbor na neki način bio i očekivan jer posjeta Mine Raiole u Torinu nije uzaludna. Novi napadač Juventus bit će Kean.

Praktično svi italijanski mediji su danas objavili vijest da se Kean vraća među Bianconere te da je sve dogovoreno s ovim 21-godišnjim napadače.

Povremeni reprezentativac Italije je višak u Evertonu, bio je najizglednija opcija za dovođenje to se na kraju i desilo. Spominje se cifra od 20 miliona eura, što je za sedam miliona manje koliko ga je Stara dama prije dvije godine prodala engelskom timu.

Kean je prošle sezone bio na posudbi u PSG-u, Rafa Benitez ne računa na njega u Evertonu pa se povratak u klub gdje je odigrao prve seniorske minute činio kao logičan izbor.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Talentovani napadač će u Torino stići danas, nakon čega slijedi ljekarski pregled te potpis ugovora i nova saradnja sa Maxom Allegrijem koji ga je i uveo među seniore.

Juventus je tako nastavio s podmlađivanjem ekipe, jer je u nekoliko posljednjih prijelaznih rokova stiglo niz mladih igrača kao što su Manuel Locatelli, Federico Chiesa, Dejan Kulusevski i drugi...

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dinass
Dok je Alegri bio trener a ovaj momak igrao Juventus je 5 kola prije kraja prvenstva slavio titule
3 0
Mirsad1705
Juve je tu bolje prošao u svakom pogledu. Dobiće nazad mladog igrača za manje para nego što su ga prodali i za manje para nego što će dobiti prodajom Ronalda. Menadžerski gledano sjajan posao.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti