Roma odbila prvu ponudu Milana za Zaniola: "Preniska je"

Žele ga se riješiti, ali ne tako lako

Roma odbila prvu ponudu Milana za Zaniola: "Preniska je"

E. Škorić

Roma je odbila prvu ponudu za Nicola Zaniola, ofanzivca koji je jasno i glasno poručio da želi da napusti Rim.

Milan je trenutno glavni favorit za dovođenje Zaniola, a neki tvrde i jedini. Rossoneri su spremni da dovedu igrača koji više nema namjeru igrati za Romu, a prva ponuda koja je sigla iz ureda Paola Maldinija je odbijena.

Kako pišu mediji u Italiji, Milan je bio spreman da posudi igrača s obavezom otkupa za 15 miliona eura, kao i bonusi zasnovani na plasmanu u Ligu prvaka i određenom broju nastupa i golova samog igrača.

Roma je tu ponudu smatrala preniskom, jer bi sveukupno dobila oko 23 miliona eura, dok na Olimpicu žele 35 miliona eura. No, to je samo prvi pristup, vjeruje se da će klubovi nastaviti da pregovaraju.

Roma je odlučna da pusti Zaniola koji ionako ima dosta problema s povredama, a kao zamjenu vidi Hakima Ziyecha, igrača Chelseaja kojeg pokušava dovesti i Aston Villa.

Osim Milana, Zaniola bi donekle mogao pokušati da dovede i Tottenham, iako ne postoji tako snažan interes iz Londona kao iz Milana.

Oglasi

Do kraja prijelaznog roka ima dovoljno vremena, a u Romi su već otpisali Zaniola i samo čekaju konačan dogovor koji bi značio novi transfer reprezentativca Italije.

Nakon što je Zaniolo svoj lični interes ispred interesa kluba, o svemu je govorio generalni menadžer Rome, Tiago Pinto.

"Svi u nogometu znaju da postoje dvije sezone. Jedna je ona kada je market otvoren, a druga kada je zatvoren. Neko će nekada htjeti staviti lični interes ispred timskog. Nažalost, ovo nije prvi put da nam se takva situacija dešava. Svi koji žele pomoći Romi da osvoji tri boda danas su tu. Grupa je uvijek ispred pojedinca", rekao je Pinto.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Jasno je tako Pinto dao do znanja da je Zaniolo tražio da bude izostavljen iz sastava jer želi da napusti ekipu Rome.

"Dešava se to nekada. Stavio je lični interes ispred Rome. Tek 1. februara smo sigurni da svi koji su tu žele dobro za naš klub", rekao je Pinto.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi