Juventus na Ronaldov pogon savladao Parmu

Portugalac zabio dva gola

Juventus na Ronaldov pogon savladao Parmu

A. Čaušević

Juventus je u 20. kolu Serije A na Allianz stadiumu sa 2:1 pobijedio Parmu. Junak pobjede prvaka Italije bio je Cristiano Ronaldo koji je zabio oba gola.

Prvo poluvrijeme na Allianz stadiumu je proteklo u jalovoj incijativi Juventusa. Domaći fudbaleri su držali loptu u svojim nogoma, ali nisu ulazili u prilike.

Najaktivniji je bio Cristiano Ronaldo koji je zabio prvi gol na susretu. Igrala se 43. minuta kada je Portugalac šutirao sa 15-ak metara, lopta je pogodila jednog od igrača Parme i završila u mreži.

Najpopularniji fudbaler današnjice je tako pogodio na sedmom uzastopnom susretu u Seriji A za Juventus. Posljednji fudbaler Bianconera kojem je to uspjelo je bio David Trezeguet 2005. godine.

Na startu drugog dijela hladan tuš za domaće navijače. Nakon ubačaja iz kornera sjajno je skočio Cornelius te lijepim udarcem glavom pogodio za 1:1. Bilo je to u 55. minuti.

Radost gostiju je trajala svega tri minute. Paulo Dybala je prizemnim pasom uposlio Ronalda koji šutira i pogađa za 2:1. "Sedmici" Stare dame je to bio 16 ligaški gol ove sezone.

Juventus je do kraja meča nastojao kontrolisati loptu i igru, ali Parma nije bila bez prilika. Kurtić je u 80. minuti zagrijao dlanove Szczesnyog, da bi u 83. minuti De Ligt loptu koja je išla u gol poslao u korner. 

U posljednjim minutama Ronaldo je imao tri prilike za postizanje hat-trika, ali nije uspio pogoditi. Na kraju je ostalo 2:1.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tako je Juventus maksimalno iskoristio današnji kiks Intera te Nerazzurrima pobjegao na četiri boda.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić je na terenu proveo svih 90 minuta i pružio je sasvim solidnu partiju. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

United_HZ
CR7 igračina
12 3
Strucnjak12345
Proslo kolo sam napisao da Juventus zasjeda na prvo mjesto i ne ispusta ga do kraja sezone, jednostavo sa pola snage igraju, kada ne ide bas najbolje, imamo malu pomoc na sudijski pogon, sve u svemu šinter nije zreo za titule
7 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi