Pogba je sve razočarao: "Od aprila ne igra, na skijanju je, dok mu se saigrači muče"

Francuz ne igra zbog povrede, a sjajno je plaćen

Pogba je sve razočarao: "Od aprila ne igra, na skijanju je, dok mu se saigrači muče"

S. Mlaćo
Stvari koje je radio u Manchesteru Unitedu Paul Pogba je nastavio i u Juventusu. Francuski nogometaš vrlo rijetko igra, ali prima sjajan novac.

Među plaćenijim igračima je i u Juventusu, iako nije odigrao zvanični meč od aprila 2022. godine. Stigao je iz Manchestera, najavljen kao veliko pojačanje, no sve je brzo palo u vodu.

Navodno se radi o težoj povredi koljena, a on istovremeno postavljam slike na društvenim mrežama sa zimovanja i time iritira ionako razočarenje navijače. I legende Juventusa ističu da je Pogba zaista pretjerao.

Marco Tardelli je bio sasvim jasan gostujući u emsiji “90 minuta“.

"Pogba nije igrao od aprila. On je sada problem za Juventus. Niko ne zna kada će se vratiti i ne znamo šta želi da radi. Pogba ide na skiijanje dok se njegove kolege muče sa velikim problemima“, rekao je Tardelli.

Ističe da klub mora što prije riješiti status Francuza.

Oglasi

“Pogba je problem. Ova situacija također jasno pokazuje da klub nema ideje. Neko mora preuzeti odgovornost, nemoguće je imati takvog igrača na platnom spisku. Njegovo ponašanje prema kolega nije korektno. Jako me nervira“, dodao je on.

Pogba je već nosio dres Juventusa i to u periodu od 2013. do 2016. godine i dao je veliki doprinos u osvajanju trofeja. Sada nije ni blizu tog nivoa.

Na pitanje novinara pred meč sa Fiorentinom kada će se Pogba vratiti Masimiliano Allegri je kazao.

“Možda za 20 dana, stvarno ne znam“, rekao je trener Juventusa.

Oglasi

Nedavno su italijanski mediji prenijeli vijest da Juventus želi da raskine ugovor sa Pogbom, jer nemaju više strpljenja sa njim.

Sedmično Pogba u džep 'stavi' 170 hiljada funti, a ima ugovor na četiri godine, te je jasno zašto se ovo čini sasvim logičnim.

Ipak, vrlo brzo su se oglasili iz Juventusa, te su kratko negirali sve što su novinari pisali, te naveli da smatraju da je Pogba važan dio ekipe.

Ostaje da vidimo da li će Pogba ubrzo konačno zaigrati za Juventus ili će ova sezona za njega praktično proći u terapijama i oporavku od povreda.

Potražite više informacija na temu Serie A:

 

 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi