"Juventus neće titulu? Cijenim njihovu odluku"
Foto - EPA

Svi žele nastavak sezone

"Juventus neće titulu? Cijenim njihovu odluku"

Midhat Šljivak

Torinski Juventus nema namjeru da titulu prvaka Italije dobije za zelenim stolom.

Serija A u prekidu je od početka maja zbog pandemije koronavirusa, a prvi čovjek italijanskog fudbala Gabriele Gravina čini sve kako bi se sezona nastavila.

Pretpostavlja se da bi se prvenstvo moglo nastaviti krajem maja ili početkom juna i Gravina je pohvalio torinski Juventus koji je najavio kako neće prihvatiti titulu za zelenim stolom i žele da se prvenstvo nastavi.

"Državno Vijeće je jedino koje može dodijeliti titulu prvaka, ali izuzetno cijenim stav Juventusa. I ja sam za to da se titula dodijeli na terenu", rekao je Gravina.

Juve je pred prekid prvenstva imao minimalnu prednost u odnosu na Lazio. Bianconeri su u 26 odigranih utakmica osvojili 63 boda, jedan više od Nebeskoplavih iz Rima.

Bez utakmica na sjeveru Italije?

Sjever Italije, posebno regija Lombardije, najviše je pogođen koronavirusom.

Fudbalski savez Italije zbog toga ozbiljno razmišlja o tome da se utakmice u gradovima na sjeveru, kao što su Milan, Bergamo, Brescia ili Cremona, ne igraju, te da se fudbal premjesti u središnji i južni dio države.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ova opcija je itekako realna i ona bi nam fudbal u Italiji mogla vratiti već krajem maja ili početkom jula.

Ono što je svakako sasvim jasno je da će fudbala na Apeninima u narednim mjesecima itekako biti, a vidjet ćemo kakvo će se rješenje naći.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti