Juventus nije bio prvi izbor De Ligtu, a onda je Mino Raiola stupio na scenu

Novac sve mijenja

Juventus nije bio prvi izbor De Ligtu, a onda je Mino Raiola stupio na scenu

E. Čaušević

Holandski defanzivac Matthijs de Ligt pred početak ove sezone kao veliko pojačanje stigao je u Juventus.

De Ligt je odličnim igrama u dresu Ajaxa skrenuo pažnju mnogih klubova, ali na kraju je izabrao Juve. Stara dama je ovog 20-godišnjaka platila čak 85 miliona eura što je dovoljan pokazatelj koliko očekuju od De Ligta u budućnosti.

Ipak, prije transfera u Juventus mnogi su bili sigurni da će De Ligt završiti u Barceloni. Mjesecima se špekulisalo da je sve gotovo i da će Holanđanin sigurno potpisati za Katalonce. No, onda je na iznenađenje mnogih De Ligt izabrao Juventus.

Međutim, Mundo Deportivo piše da je Barca bila prvi izbor za Holanđanina. On je htio da zajedno sa svojim prijateljem De Jongom iz Ajaxa ide u Barcu, ali mu se želja nije ispunila.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naime, "krivac" za to je njegov agent Mino Raiola koji je tražio čak osam miliona eura provizije od Barcelone što mu ovaj klub nije htio platiti. Na kraju je taj novac nudio Juventus, a Raiola je uspio nagovoriti De Ligta da je to najbolje rješenje za njega.

De Ligt je u dosadašnjem dijelu sezone za Juventus odigrao 17 utakmica i postigao je jedan gol.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Lova bushi gdje burgija nemoze , uvjek tako bilo i ostalo
2 0
Mele
Nece u Juventusu imati karijeru kao sto bi imao u Barseloni, to je za sigurno. Igrati sa Lesijem je nesto sto je san svakog fudbalera u ovih 20 godina fudbala...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi