Super snažni tim: Nove ''devetka'', "desetka" i čovjek sa 28 trofeja za ostvarenje nedokučivog cilja

Čekaju 26 godina

Super snažni tim: Nove ''devetka'', "desetka" i čovjek sa 28 trofeja za ostvarenje nedokučivog cilja

Admin Čaušević

Na transfer pijaci se do sada desilo nekoliko zvučnih transfera. 

Među klubovima koju se odlučili za korjenite promjene je svakako Juventus koji ovog ljeta pravi pravu revoluciju u svom timu.

Temelji su udareni već zimus kada je u ekipu stigao Dušan Vlahović. Srbijanski napadač je nakon odlične polusezone promijenio dres na broju i u novoj sezoni će biti "devetka" Juventusa.

Najčuveniji dres Stare dame, "desetka" poslije odlaska Paula Dybale neće biti dugo slobodna pošto će je već u svoje ruke uzeti Paul Pogba.

Pogba je već stigao u Torino, obavio je i ljekarski pregled, a zvanično će biti predstavljen početkom sljedeće sedmice.

Oglasi

Juventus je angažovao i jednog od najboljih svjetskih igrača. Nakon 28 osvojenih trofeja u Benfici, Realu i PSG-u novi član Stare dame je postao Angel Di Maria.

Poslije Di Marije u Torino će stići još jedan Argentinac. Vezni red, najslabiju kariku ekipe, će pojačati Leandro Paredes koji je višak u PSG-u.

Čeka se i zvučno pojačanje u odbrani nakon što je otišao Giorgio Chiellini te se radi na izlaznom transferu Matthijsa De Ligta kojeg čeka odlazak u Bayern.

[instagram][instagram]https://www.instagram.com/p/Cfw5CJJqmCN/[/instagram][/instagram]

Odbranu će prema nekim izvještajima pojačati Kalidou Koulibaly u slučaju da ekipu napusti De Ligt kojeg bi Stara dama vrlo rado zadržala.

Veliko pojačanje predstavljat će i Federico Chiesea. Brzonogi i prodorni Italijan se oporavio od teške povrede, zadužio je ''sedmicu'' i opet je spreman za velike stvari.

Udarna postava Juventusa u novoj sezoni bi mogla izgledati ovako: Szczesny - Cuadrado, Bonucci, De Ligt/Koulibaly, Alex Sandro - Paredes, Locatelli, Pogba - Di Maria, Vlahović, Chiesa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus na titulu prvaka Evrope čeka od 1996. godine. U međuvremenu je Stara dama izgubila čak pet finala. Hoće li do sada nedokučivi cilj konačno postati ispunjen pokazat će sezona pred nama.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HarisADP
Cekacemo mi do mezara docekat nećemo!!! Sad ce to doktor alegri sve da sj..ebe. sva sreća Inter je jak pa alegri nema vec upiaan scudetto. Stoga, FORZA INTER!!!
4 3
Zulfikar
Kad se sjetim ekipe Viali, Ravaneli, Del Piero, Toriceli….
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi