Juventus nudi Mandžukiću novi ugovor

Ostaje do 2021.?

Juventus nudi Mandžukiću novi ugovor

Čelnici Juventusa su, kako pišu italijanski mediji, ponudili novi ugovor Mariju Mandžukiću.

Premda se posljednjih mjeseci špekulisalo kako će se zbog enormne tjelesne potrošnje hrvatski nogometaš oprostiti s Juventusom, šanse da do toga dođe su minimalne, pošto je sada sve bliže produženju ugovora.

Bianconeri se ne žele riješiti Mandžukića i s njegovim zastupnicima su već otvorili pregovore oko novog ugovora, prema kojem bi dio Juventusa ostao dodatnu godinu, a dobio bi navodno i nešto veću plaću u odnosu na sadašnju.

Produženjem saradnje torinski klub bi ujedno i 'ohladio' Manchester United čiji se čelnici također interesuju za Mandžukića.

"Mario je nevjerovatan, obožavam ga kao igrača", rekao je nedavno Juventusov predsjednik Andrea Agnelli.

Do danas je Mandžukić odigrao 139 utakmice za “Staru damu” te zabio 38 golova, uz 20 asistencija, a osvojio je ukupno sedam trofeja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi