Ne može Ramsey, ima ko može: U Juventusu pronašli "žrtveno janje" za dovođenje Pjanića

Već dugo se povezuju

Ne može Ramsey, ima ko može: U Juventusu pronašli "žrtveno janje" za dovođenje Pjanića

A. Čaušević

Saga oko prelaska Miralema Pjanića iz Barcelone u Juventus traje već sedmicama. 

Pjanić je otpisan u Barceloni, Ronald Koeman ga više i ne poziva na utakmice te bh. reprezentativac praktično nema izbora nego da promijeni sredinu.

Želja iskusnog veznjaka je povratak u Juventus, žele ga i u torinskom klubu, međutim dobitne formule za transfer još uvijek nema.

Da bi doveli Pjanića u Juventusu su svjesni da prvo moraju prodati nekog veznjaka. Prvi izbor je bio Aaron Ramsey, ali kako Velšanin nema zainteresovanih morali su tražiti neku drugu opciju.

Tuttomercato piše da bi za dovođenje Pjanića "žrtveno janje" mogao biti Weston McKennie, vrlo dobri Amerikanac koji je prošle sezone bio poprilično dobar, ali bi mogao osloboditi prostor Pjaniću.

Ovaj 22-godišnjak je stigao iz Schalkea 04, koštao je ukupno 25 miliona eura te ga u Juventusu ne smatraju "nedodirljivim" pa bi se vrlo lako moglo desiti da promijeni sredinu.

Inače, Juventus je prije nekoliko dana doveo Manuela Locatellija. Međutim, dovođenje sjajnog italijanskog veznjaka nije umanjilo interes da se angažuje i Pjanić kojeg silno želi trener Allegri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Barcelona je pristala da Pjanića posudi s pravom otkupa. Na Nou Campu ne pristaju na raskid saradnje jer ne žele da 31-godišnjaku plate bilo kakav iznos otpremnine.

Do kraja prijelaznog roka je ostalo desetak dana i sigurno će biti dosta špekulacija u tom peridu. Bilo kako bilo, generalni dojam je da je Pjaniću najbolje da promijeni klub i ode tamo gdje će imati zagarantovnu minutažu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

WOLF20
Zasto ne pisete o Petevu i kakve je pozive uputio?? Jel to ne smijete od Vice??
8 1
kostro
Ima li dana bez Pjanica i juventusa,dajte nesta novo cccc
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi