Sa Allegrijem u Juventus stižu i dva sjajna pojačanja
Foto - EPA

Donnarumma i Locatelli uskoro među Bianconerima

Sa Allegrijem u Juventus stižu i dva sjajna pojačanja

Midhat Šljivak

Massimiliano Allegri imenovan je danas za novog trenera Juventusa.

Nakon dvije godine pauze 53-godišnji stručnjak se vraća na klupu Stare dame sa kojom je pet sezona dominirao u italijanskom fudbalu.

Allegri će od kluba dobiti mnogo veću slobodu u odabiru igrača za svoj tim. Imat će ulogu menadžera, a uskoro bi Juventus mogao saopštiti dolazak dvojice sjajnih fudbalera.

Na golu Stare dame od naredne sezone trebao bi stajati Gianlugi Donnarumma sa kojim je, prema navodima italijanskih novinara, sve dogovoreno i uskoro će sve postati zvanično.

Donnarumma je odlučio napustiti Milan nakon što nije postigao dogovor o produžetku saradnje. Povezivao se sa brojnim klubovima, a na kraju će pojačati redove velikog rivala.

Također, novi igrač Bianconera postat će i 23-godišnji veznjak Manuel Locatelli koji dolazi iz Sassuola.

Oglasi

Ovaj sjajni veznjak također je dogovorio saradnju sa torinskim velikanom i u narednim danima će njegov potpis biti ozvaničen.

Locatelli je prethodne tri sezone nosio dres Sassuola. Odličnim igrama privukao je pažnju brojnih velikih klubova, a na kraju je Juventus odnio pobjedu u borbi za njegov potpis.

Sjajni veznjak je kao i Donnarumma dijete Milana čiji je član bio do 2019. godine, ali među Rossonerima nisu prepoznali njegov kvalitet.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U narednom periodu očekuju se još neke promjene u ekipi Juventusa, a Sky Italia jučer je objavio kako će prva zvijezda Cristiano Ronaldo napustiti klub.

Allegri navodno neće graditi tim oko njega već oko Paula Dybale i Portugalac bi mogao nakon tri godine napustiti redove Stare dame.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmarSahin
Dovodi Minnesotu i kaput? Prema toj vašoj slici to se može zaključiti.
2 0
Zoilomas
Da nije dobio otkaz kad je bio top trener Juventusa I ostao uz to da je dosao Ronaldo kao sto jeste poslije, covjek bi do sada imao dvije titule lige sampiona, uvijeren sam u to.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi