Juventus ponudio Dybalu i novac za Icardija
Mauro Icardi je bez dileme jedan od najboljih napadača svijeta. Međutim, skandali mu karijeru bacaju posve u drugi plan (Foto: EPA)

Nude dodatnih 20 miliona eura

Juventus ponudio Dybalu i novac za Icardija

Midhat Šljivak

Torinski Juventus se već uveliko sprema za novu sezonu.

Bianconeri će i ove sezone osvojiti naslov prvaka Italije, boriće se i za trofej Lige prvaka, a u narednoj sezoni bi mogli biti još i jači.

Argentinac Mauro Icardi često se povezuje sa prelaskom u redove Stare dame. Nedavno je poznati italijanski novinar Tancredi Palmeri objavio kako je Inter velikom rivalu spreman prodati 26-godišnjeg napadača, a sada iz Italije stižu nove vijesti.

Rukovodstvo Juventusa spremno je ponuditi Nerazzurrima Paula Dybalu i 20 miliona eura za Icardija, što je svakako veoma primamljiva ponuda.

Juventusu je neophodan klasični napadač. Icardi je bez dileme jedan od najboljih napadača, bez obzira na sve skandale i sigurno da bi i on itekako profitirao dolaskom u redove prvaka Italije.

Dybala dolaskom Cristiana Ronalda nema toliko veliku ulogu u timu. Stara dama ga se spremna odreći i čini se kako bi ga mogli iskoristiti u dovođenju prijeko potrebnog napadača.

Samo prije nekoliko dana izgledalo je kao da se Juve povlači iz trke za argentinskim napadačem. Mauro je dobio primamljive ponude Real Madrida i Napolija, ali svakako će biti veoma interesantno vidjeti šta će se na kraju desiti.

Još od ranije je poznato da Napoli Icardiju nudi platu od devet miliona eura godišnje, plus dva miliona eura bonusa, no možda im ni to neće biti dovoljno.

Real Madrid bi rado doveo Argentinca. Iako su ranije odustali od transfera zbog skandala koje je izazvala Wanda, sada su mu spremni ponuditi znatno veću platu od one koju nudi Napoli, ali dosta se toga pita i Inter.

Icardi je za ovaj tim vezan ugovorom do 2021. godine. Sigurno je da Icardi neće biti taj koji će sam odlučiti i vrlo lako bi se moglo desiti da na kraju potpiše za Juventus.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Argentinac već duži vremenski period ne igra za Inter. Izvjesno je da do kraja sezone neće ni igrati, sve zbog navodne povrede koljena, ali svi koji su bliski Nerazzurrima tvrde kako je u pitanju osveta za oduzimanje kapitenske trake.

Ove sezone Icardi je odigrao 28 utakmica i postigao je 15 pogodaka za Inter.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baggio89
Ne lupajte
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti