Gazzetta tvrdi: Savić na meti Juventusa

Crnogorac napušta Atletico?

Gazzetta tvrdi: Savić na meti Juventusa

Gazzetta dello Sport piše kako su čelnici Juventusa 'bacili oko' na Stefana Savića iz Atletica.

Obzirom da Chiellini, Barzagli i Bonucci ulaze u pozne igračke godine, jasno je kako je Bianconerima potrebna smjena generacija i uveliko se traga za mlađima koji bi mogli odgovoriti zadacima Allegrija.

Na njegovom radaru se, između ostalog, nalazi i crnogorski fudbaler Stefan Savić. Pomenuti italijanski list navodi da je Savić kontakte sa Starom damom ima već duže vrijeme, a navodno je dogovor između Juventusa i Atletica moguć ovog ljeta ukoliko, naravno, ponuda bude zadovoljavajuća.

Uz Savića je na meti također i Ajaxov supertalent Mathais de Light, ali je kapiten 'kopljanika', kako stvari stoje, ipak puno bliže Barceloni.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Olakšavajuća okolnost po Savića bila bi to što se ne bi morao pretjerano prilagođavati, jer već ima iskustva u Seriji A, gdje je od 2012. do 2015. godine nosio dres Fiorentine.

Ove sezone Savić se prilično mučio s povredama, no svejedno je u LaLigi sakupio skoro 1400 minuta na 17 utakmica, čemu je dodao i dvije asistencije.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi