Kontroverzni predsjednik prodaje "kapitalca" Juventusu samo radi Pjanića

Nije zaboravio bh. reprezentativca

Kontroverzni predsjednik prodaje "kapitalca" Juventusu samo radi Pjanića

Admin Čaušević

Miralem Pjanić je među najboljim veznjacima svijeta, obzirom na reputaciju koju je stekao igrajući godinama na vrhunskom nivou bh. reprezentativac je igrač koji svoje saigrače čini boljim. 

Upitno je da li će Pjanić i naredne sezone nositi dres Juventusa pošto ga u svojim redovima žele vidjeti najbogatiji klubovi današnjice, prije svih Real Madrid i PSG.

Ovaj 28-godišnjak je značajan napredak u karijeri napravio igrajući za Lyon od 2008. do 2011. godine i predsjednik francuskog velikana Jean-Michel Aulas nije zaboravio Pjanićevo provedeno vrijeme u tom klubu.

Upravo zbog Pjanića Aulas, koji je inače jedna od najkontraverznijih ličnosti u francuskom fudbalu, bi svog kapitalca mogao prodati Juventusu.

Riječ je o veznjaku Tanguya Ndombéléu. Ovaj fudbaler košta najmanje 60 miliona eura, a Aulas bi ga volio vidjeti u tandemu s Pjanićem.

"Želi ga Juventus, ali još su zainteresovani PSG, Manchester City i Manchester United. Iskreno volio bih vidjeti Ndombelea u Juventusu s Pjanićem. Pjanić je igrač kojeg smo afirmisali i koji je još uvijek odan klubu. Vidjet ćemo šta će se desiti", rekao je Aulas za Tuttosport.

U slučaju iste ponude dugogodišnji gazda Lavova će Ndombelea prodati najtrofejnijem italijanskom klubu i zbog dobrih odnosa sa Andreom Agnellijem, predsjednikom Stare dame.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"O cijenu neću pričati. Prilikom prodaje igrača najvažniji su ekonomski parametri, ali u slučaju istih ponuda, dat ću ga Andrei", rekao je Aulas.

Aulas je vlasnik Lyona od 1987. godine, za vrijeme njegove vladavine klub je osvojio prvu titulu 2006. godine nakon čega je uslijedilo još šest šampionskih trofeja. Zbog svog vođenja kluba znao naći u lošim odnosima s navijačima, a zbog spornih izjava ćesto je i u "svađi" s novinarima u Francuskoj.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi