Već ga je davno otpisao: Allegri ne vodi Brazilca na pripreme u Ameriku

Arthur može tražiti novi klub

Već ga je davno otpisao: Allegri ne vodi Brazilca na pripreme u Ameriku

Endin Čaušević

Arthur Melo prešao je prije dvije godine iz Barcelone u Juventus kao dio transfera Miralema Pjanića.

Arthur se nije baš pokazao u prethodne dvije sezone i zbog toga se sve više špekuliše da će brazilski veznjak ovog ljeta napustiti Staru damu.

Massimiliano Allegri nije baš zadovoljan igrama Brazilca i još na kraju prošle sezone mu je poručio da neće računati na njega, te da je najbolje da Arthur pronađe novi klub.

Ovaj 25-godišnji Brazilac nalazi se na meti nekoliko klubova iz Premiershipa, ali problem pravi činjenica da Juventus traži za njega oko 45 miliona eura što nijedan klub ne želi trenutno da plati.

Da je Allegri otpisao Arthura objavio je jutros i Corriere dello Sport koji navodi u svom tekstu da se Brazilac uopšte ne nalazi na spisku igrača koji će putovati u Ameriku na drugi dio priprema.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iz Juventusa to nisu demantovali, ali su objavili da Arthur neće putovati s ekipom zbog problema s povredom, no mnogi smatraju da to nisu baš tačne informacije.

Također, u Juventusu su već donijeli odluku da će Arthura sigurno poslati barem na posudbu ukoliko ne bude klubova koji su spremni da odmah otkupe njegov ugovor i plate oko 45 miliona eura.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti