Juventus prodao Emrea Cana: Bianconerima 30 miliona, ali tek na ljeto

Nijemac napustio italijanskog prvaka

Juventus prodao Emrea Cana: Bianconerima 30 miliona, ali tek na ljeto

A. Čaušević

Da će Emre Can u januaru napustiti Juventus moglo se naslutiti po posljednjim mečevima kada njemački veznjak uopšte nije bio u konkurenciji za susrete Bianconera. 

Can se nakon skoro sedam godina vraća u Njemačku, ali ne u Minhen ili Leverkuzen, već u Dortmund. Njegov novi klub će biti Borussija.

Italijanski mediji izvještavaju da su Juventus i Borussija postigli dogovor te da Can u redove Milionera stiže na šestomjesčnu posudbu uz obavezan otkup na kraju sezone za 30 miliona eura.

S obzirom da je Stara dama ovog 26-godišnjaka dovela besplatno na ljeto 2018. godine može se reći da je odlično profitirala u ovom transferu, iako će novac naplatiti tek na ljeto.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prije Juventusa i Liverpoola Can je igrao za Bayern i Bayer, a u narednim mjesecima prioritet će mu biti da igra redovno te izbori mjesto u reprezentaciji Njemačke na Evropskom prvenstvu.

Inače, Can je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao svega osam utakmica i to sve u Seriji A. Maurizio Sarri ga nije koristio u Ligi prvaka jer nije bio ni prijavljen za elitno takmičenje.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Medo-Brundo
Jos nije 100%
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi