Ljeto donosi novi početak Stare dame
Torinski Juventus se sprema na velike promjene (Foto: EPA)

Juventus spreman za promjene

Ljeto donosi novi početak Stare dame

M. Šljivak

Torinski Juventus ima jako male šanse da naredne sezone igra u Ligi prvaka, a ta činjenica znatno smanjuje mogućnost da klub potpiše neka velika imena. Gotovo 50 miliona manje Bianconeri će imati u budžetu i zbog toga su prinuđeni da se riješe nekolicine standardnih igrača.

Juventus je prije nekoliko dana kažnjen oduzimanjem 10 bodova zbog finansijskih malverzacija s platama. To je napravilo ogroman problem torinskom velikanu koji će izostankom iz Lige prvaka imati 50 miliona eura manje u budžetu za plate u narednoj sezoni.

Takva situacija znači i odlazak nekolicine igrača. Juventus neće obnoviti ugovor s Angelom Di Marijom, Adrien Rabiot odlazi kao slobodan igrač, a klub je primoran prodati još neke fudbalere.

Dejan Kuluševski, Arthur Melo, Weston McKennie i Dennis Zakaria igrači su koji su na posudbi ove sezone i koje klub nema namjeru vraćati. Pokušat će ih prodati i osloboditi se ugovora koje imaju.

Međutim, Stara dama bi mogla ostati i bez dvije velike zvijezde. Na transfer listi su Federico Chiesa i Dušan Vlahović. Ponude za njih će biti razmatrane i u ovom trenutnu nema čovjeka koji je nedodirljiv u torinskom klubu.

Posao Massimiliana Allegrija je također upitan. Iako se do prije nekoliko dana činilo kako će on i dalje predvoditi tim, loši rezultati na kraju bi mogli biti ključni u njegovom odlasku iz kluba i on sve više gubi podršku čelnih ljudi kluba.

Oglasi

Torinski list Tuttosport navodi kako rukovodstvo Stare dame u novoj sezoni želi dati više šanse mladim fudbalerima i da će se sezona iskoristiti kako bi se tim potpuno obnovio.

Ljeto bi trebalo donijeti novi početak za Staru damu kojoj bi na kraju kazna mogla donijeti i nešto dobro.

Čak i ako izbore Ligu prvaka UEFA će dokrajčiti Juventus!

Nakon što je potvrđeno da se zbog skandala s kapitalnim dobicima Juventusu odizima 10 bodova u Seriji A, sada ih očekuju novi problemi.

Italijanski mediji pišu kako će UEFA dokrajčiti Juventus kada su kazne u pitanju, a tome se niko nije nadao.

Naime, čak i ako Juventus izbori plasman u Evropu, UEFA će ga izbaciti zbog stavova uprave ovog kluba o Superligi.

U tok slučaju će UEFA iskoristiti kaznu italijanskog saveza i to će navesti kao razlog izbacivanja Juventusa iz evropskih takmičenja. Juventus je pod vodstvom Andree Agnellija bio jedan od glavnih zagovaratelja Superlige, ali je projekat na kraju ugašen.

Upravo to sada pravi velike probleme Juventusu, ali ostaje da vidimo šta će se desiti u narednom periodu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sve ovo su sjajne vijesti za Arsenal jer se oni najviše raduju vijestima da Juventus neće igrati u Ligi prvaka. U tom slučaju Arsenal bi bio u drugom umjesto u trećem šeširu u Ligi prvaka.

Podsjetimo, Bianconeri su proglašeni krivima za umjetno napuhavanje naknada za transfere kako bi povećali kapitalne dobitke, čime je zapravo izgledalo kao da se kreću oko mnogo veće klupske imovine nego što je posjeduju u stvarnosti.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi